Het belangrijkste cryptonieuws van 16 augustus 2019

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 16 augustus 2019.

Het belangrijkste cryptonieuws van 16 augustus 2019
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Bitcoin peer-to-peer exchange Paxful ziet volume van ‘institutionele klanten’ flink toenemen

De zaken gaan lekker bij Paxful, een Bitcoin-exchange waar de directe handel tussen twee partijen (P2P) wordt gefaciliteerd. In juli nam het handelsvolume veroorzaakt door ‘institutionele klanten’ met 70% toe. Lees verder over "Bitcoin peer-to-peer exchange Paxful ziet volume van ‘institutionele klanten’ flink toenemen"

Brug tussen DeFi en de winkel: met MakerDAO’s Dai betalen in Europa

In Europa kan je nu je boodschappen doen met Dai-stablecoins. Monolith, MakerDAO, en Digix gaan samenwerken en slaan een brug tussen het decentrale en traditionele financiële systeem. Lees verder over "Brug tussen DeFi en de winkel: met MakerDAO’s Dai betalen in Europa"

Rechter Florida vindt getuigenis Craig Wright ongeloofwaardig

Pech voor Craig Wright in de rechtszaak tegen Kleiman. Zijn motie om de zaak niet ontvankelijk te verklaren is verworpen. Wright heeft volgens de rechter geen geloofwaardig bewijs geleverd, en refereert aan een quote over... misleiding?! Lees verder over "Rechter Florida vindt getuigenis Craig Wright ongeloofwaardig"

Medewerkers IBM vragen patent aan voor op blockchain gebaseerd DNS-systeem

Onderzoekers bij IBM buigen zich over het verbeteren van het huidige ‘Domain Name System’ (DNS). Een alternatief dat gebaseerd is op blockchaintechnologie zou veiliger zijn. Concurrentie voor Handshake en Blockstack? Lees verder over "Medewerkers IBM vragen patent aan voor op blockchain gebaseerd DNS-systeem"

Samsung’s blockchain wallet heeft stilletjes ondersteuning gekregen voor Bitcoin

Ontwikkelaars van apps die gebruik maken van Samsung’s Blockchain Keystore kunnen hun apps voorbereiden op interactie met Bitcoin. Ondersteuning voor de grootste cryptomunt is onlangs stilletjes aan de Samsung-software toegevoegd. Lees verder over "Samsung’s blockchain wallet heeft stilletjes ondersteuning gekregen voor Bitcoin"

BitMEX op de vingers getikt voor felicitatie Bitcoin’s tiende verjaardag

De Britse variant van de Reclame Code Commissie, de Advertising Standards Authority (ASA), heeft BitMEX op de vingers getikt. De advertentie waarmee Bitcoin’s tiende verjaardag werd gevierd in The Times bevatte misleidende informatie? Lees verder over "BitMEX op de vingers getikt voor felicitatie Bitcoin’s tiende verjaardag"

Buy the dip: uit data van Coinbase blijkt dat grote investeerders nu Bitcoin kopen

De afgelopen dagen zakte de Bitcoin-koers in van $11.500 naar onder de $10.000. Wat blijkt: tweederde van de grote Coinbase-klanten hebben Bitcoin gekocht, in plaats van verkocht. Buy the dip? Lees verder over "Buy the dip: uit data van Coinbase blijkt dat grote investeerders nu Bitcoin kopen"

Dagoverzichten van deze week

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 16 augustus 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 15 augustus 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 13 augustus 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 12 augustus 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 11 augustus 2019

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte