De visie van Rebellious: de holder is notaris en wordt beloond met masternodes

Het is alweer even geleden dat we schreven over Rebellious. Het ging toen over de volwassenwording van Rebellious en bijbehorende veranderingen. Eén van die veranderingen had betrekking op de strategie van Rebellious. Een vraag die wat ons betreft nog open stond in die context is: op welke manier is de nieuwe strategie gekoppeld aan de tokenhouder? Intussen is die vraag beantwoord, en de manier waarop maakt ons zeer enthousiast!

De visie van Rebellious: de holder is notaris en wordt beloond met masternodes
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Visie

Het is 2021 en Rebellious is inmiddels een gevestigde naam als blockchainleverancier in Nederland. In het binnenland zijn er concrete producten gelanceerd, en lopen er pilots met grotere bedrijven in de luchtvaart en postbezorging. Vanuit onze buurlanden wordt er ook interesse getoond, en langzaamaan treedt Rebellious buiten de grenzen.

Er zijn bedrijven in allerlei sectoren die het nut van blockchaintechnologie hebben ontdekt, en via Rebellious kunnen zij technologie, advies, en concrete producten inkopen. Zij de use case, Rebellious de blockchain en aanverwante tools. Blockchains makkelijk gemaakt.

Dit is een vrije interpretatie van de visie die Rebellious heeft neergelegd. Een zogeheten blue ocean strategy. De blauwe oceaan staat voor de nog onbekende en onontgonnen marktruimte, waar dus ook nog geen of maar beperkt concurrentie aanwezig is. Hier creëert men marktruimte, in plaats van er met anderen om te vechten. Doordat de marktruimte nieuw is, zijn ook de regels nog niet vastgelegd, hetgeen kansen biedt die in verzadigde markten niet bestaan.

Een mooie visie, en voor Rebellious BV. goed nieuws. Maar hoe komt de $REBL-tokenhouder hierin terug?

Implementatie

Om de adoptie van blockchaintechnologie te ondersteunen, levert Rebellious blockchains op maat. Centraal, decentraal, of publiek. Je krijgt er wallets, modules, betaalterminals, en andere functionaliteit bij - afhankelijk van de use case van de klant.

Iedere blockchain die door Rebellious is geleverd, is een op zichzelf staande blockchain. Met een eigen grootboek, eigen transacties, en optioneel een eigen munt. Hoe kan je er dan voor zorgen dat je kunt bewijzen dat er met de inhoud van die blockchains niet gesjoemeld is? Zeker in het geval van een centrale en hybride blockchains is die vraag relevant.

De oplossing waar Rebellious mee komt is om delen van de maatwerk blockchains op de $REBL blockchain op te slaan. Geen grote hoeveelheden gegevens, maar precies genoeg om de integriteit van de klantchains te kunnen bewaken. Wellicht op basis van zero-knowledge proof, waarmee het mogelijk is om bewijs te leveren zonder iets van de inhoud te onthullen.

Dit is om twee redenen belangrijk:

  1. Als klant van Rebellious krijg je een onafhankelijke en decentrale notaris in alle Rebellious holders.
  2. $REBL-munten hebben een duidelijke functie in het ecosysteem, en dat is voor $REBL-holders positief. Hoe meer klanten Rebellious aantrekt, hoe meer $REBL gebruikt wordt.

Klanten van Rebellious betalen voor de notarisfunctie die de Rebellious blockchain vervult. Dit noemt Rebellious de audit fee. In de praktijk koopt de klant $REBL-munten van de open markt, en gebruikt die munten om de block rewards mee te betalen.

Met andere woorden: Rebellious zorgt vanuit het business model voor vraag én volume!

Masternodes

In het nieuwe model blijft het mogelijk om als staking node deel te nemen aan het netwerk. Je ontvangt daar 40% van de block rewards voor.

Daarnaast introduceert Rebellious masternodes. Om een masternode te draaien moet je flink investeren: je hebt minimaal 100.000 REBL nodig om er één te starten. Daar krijg je wel flinke beloningen voor terug:

  1. Je ontvangt een beloning voor het werk dat je masternode doet (60% van de block reward).
  2. Je ontvangt een beloning voor het auditen van maatwerk blockchains.
  3. Je krijgt per klant van Rebellious een gratis masternode, die gebruikt wordt op het netwerk van die klant.

Punt 3 is speciaal, en uniek aan het model van Rebellious. Voor iedere blockchain die verkocht wordt, kan je een masternode in beheer krijgen die ingezet wordt voor dat netwerk. De munten die je daarvoor nodig hebt (dat is de valuta van de klant zelf) krijg je via Rebellious. De opbrengsten ervan zijn echter voor jou.

Met andere woorden: het succes van Rebellious is letterlijk óók jouw succes!

Klinkt goed… en nu?

De bal ligt bij Rebellious. Het begint bij een visie, maar uiteindelijk gaat het om de uitwerking. De $REBL-koers is flink gestegen sinds de aankondiging van masternodes, maar er is ook gezonde skepsis. Hoe reëel zijn de plannen? Op welke termijn gaan ze dit kunnen leveren? Zijn er al klanten, of lopen er gesprekken? Is het team in staat zoiets te leveren? Kunnen ze opboksen tegen (internationale) concurrenten? Zomaar wat vragen die in de community leven.

Hoe dan ook - de visie en de plannen zijn zeer positief ontvangen. Bij de overstap van theorie naar de praktijk zullen er ongetwijfeld uitdagingen en drempels op het pad komen. Wellicht dat we daar in een volgende update meer over kunnen vertellen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door BLOX.

Altijd op de hoogte