Technische analyse: de $BTC-weekupdate (week 40)

De afgelopen week speelde zich voor Bitcoin af tussen 6200 en 6800 dollar. De meeste alts bleven aardig overeind na de flinke winsten die ze vorige week boekten. Hoe ziet komende week eruit? Dit zijn onze weekscenario's.

Bitcoin

Technische analyse: de $BTC-weekupdate (week 40)
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Deze trading range ($6200-$6800) valt binnen de descending triangle of descending wedge (afhankelijk van hoe je de lijnen tekent) van deze bear market. De ruimte wordt steeds nauwer. Ook de EMA's op langere en kortere termijn omklemmen de bewegingsruimte steeds meer.

Het zou nog best tot eind oktober of begin november kunnen duren tot er een keuze gemaakt wordt, boven de $6800 of onder de $6000. Want dat is de range waar we de afgelopen 3 maanden hoofdzakelijk inzaten.

Tot die tijd mogelijk een wat saaie, zijwaartse markt, zonder duidelijke trend. In elk geval zijn dat de getallen om op te letten!

Bullish scenario

De afgelopen twee weken zijn higher lows gemaakt. We kijken voor dit scenario naar boven. Daar wacht een sterke weerstand op $6800. Daarboven komen we de dalende trend van deze bear market tegen, op dit moment rond de $7200.

Om te kunnen spreken van een reversal naar een bull market moet er nog veel meer gebeuren. Eerst een hogere top dan de $7410 van 4 september, en de $8500 van 24 juli.

Bearish scenario

Deze week is twee keer een poging gedaan om de weerstand op $6800 te doorbreken. Het is de kopers twee keer niet gelukt.

Wij kijken voor dit scenario naar beneden. Daar zien we op $5800 een sterke steun, waar de kopers al een aantal keer met kracht zijn ingestapt. Zou dat bij een volgende poging weer zo zijn? Zo niet dan wacht meer steun op $5100 en $4800.

Deze week

De markt is de afgelopen dagen wat tot rust gekomen. Volatiliteit neemt af, volume neemt af, er is een symmetrical triangle te zien op de 1H kaart, RSI zit netjes in het midden helemaal tot op de 1D kaart.

Een grotere beweging vandaag of morgen zou niet gek zijn. Er is weinig overtuigende divergentie te zien op de 1H kaart, dus de richting ligt open.

Ook op de 4H kaart zien we dezelfde patronen. Een stijging van de OBV kan een voorteken zijn van meer kracht bij de kopers.

Een mogelijk patroon dat we vormen is een ascending broadening wedge. Hij is wat slordig door de CBOE optie tantrum op 19 september, maar interessant om zo naar de data te kijken.

Het idee is dat er bevestiging is als de koers boven E uitkomt, en het target is dan G. Als we daar geraken, dan zijn we door een aantal dalende trendlijnen en EMA's heengebroken, dus dat zou vrij bullish zijn.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte