Technische analyse: de $BTC-weekupdate (week 43)

Deze week werd het nieuws en de Bitcoin-koers gedomineerd door de chaos rond USDT. In dit artikel hebben we dit uitgebreid voor je op een rijtje gezet. Door alle commotie heen steeg Bitcoin van net onder de $6200 naar rond de $6400. En daar schommelt het nu, in afwachting van een beslissing.

Bitcoin

Technische analyse: de $BTC-weekupdate (week 43)
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Want zowel in USDT als in USD zit de koers nog steeds in de descending triangle (of falling wedge) van deze bear market. We komen steeds dichter bij het puntje.

Ook als je kijkt naar gemiddelden op kortere en langere termijn, dan worden we steeds meer ingeknepen tussen de 630-dagen EMA en de 135-dagen EMA.

Een beslissing is aanstaande. Breken we naar boven uit, en is er kans op een reversal van de bear naar een nieuwe bull market? Of breken we naar onderen uit, en vervolgt de bear market met een lagere bodem?

In onderstaande kaart zie je de candles van Binance in USDT. De blauwe lijn is prijs op Coinbase in USD.

Bullish scenario

De horizontale weerstand rond $6800 komt nu samen met de dalende trendlijn van deze bear market. Maar met een uitbraak alleen zijn we er nog niet.

Daarboven willen we graag een hogere top zien boven $7500 (4 september) en $8500 (24 juli). Pas dan zouden we kunnen spreken over een reversal van de bear market naar een nieuwe bull market.

Bearish scenario

We hebben nu een aantal keer de zone $6000 tot $6200 getest. Als die bezwijkt dan wacht $5800 en daarna $5100, de ondergrens van een descending wedge.

Komende week

We zien dat Bitcoin zowel in USD als in USDT nog steeds in de range zit tussen $6000 en $6800, waar die al anderhalve maand zit.

Er zijn weinig aanwijzingen welke kant een uitbraak op zou kunnen gaan. Tot er een duidelijke trend is, is dit voor ons een no trade zone. Eerst maar eens kijken wat er gebeurt!

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door BLOX.

Altijd op de hoogte