Technische analyse: de $BTC-weekupdate (week 45)

Oktober was een rustige maand voor Bitcoin. De koers was stabiel tussen $6000 en $6800. Een beetje saai zelfs volgens sommigen. Het lijkt erop dat november daar verandering gaat brengen!

Bitcoin

Technische analyse: de $BTC-weekupdate (week 45)
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Eigenlijk zitten we al vanaf begin september in deze prijsrange gevangen, en ook een groot deel van juni, juli en augustus speelde zich hier af.

We komen steeds dichter bij de punt van een maandenlange descending triangle of falling wedge, afhankelijk van hoe je de lijnen tekent.

We zien al een tijdje het volume afnemen en de volatiliteit afnemen. Er is geen duidelijke trend meer. Steeds meer handelaren wachten eerst af. Welke kant gaan we op? Is dit de bodem en het einde van de bear market? Of gaan we nog een stuk onder de $6000?

Bullish scenario

Als we naar boven uitbreken dan moet dat met overtuiging gebeuren. Het risico op een bull trap is aanwezig - dat zou betekenen dat we kort boven de weerstand uit komen, en dan alsnog hard terugvallen.

Tussen $6800 en $7000 komen veel weerstanden bij elkaar, zoals de dalende trendlijn, een horizontale weerstand, de EMA van 200 dagen, en de Ichimoku cloud.

Die overtuiging blijkt uit veel volume en een snelle stijging van de prijs tot in elk geval boven de $7500. Het liefst zien we 'm daarna doorstijgen tot boven de $8500, zodat daarmee een hogere top neergezet wordt dan op 24 juli.

Bearish scenario

Velen verwachten dat we een nieuwe periode van stijging tegemoet gaan door overvloedige berichten over adoptie, nieuwe asset class, institutioneel geld, Bakkt, ETF's. Maar als je alleen technisch naar de koers kijkt, dan is voortzetting van de bear market waarschijnlijker dan een reversal naar een nieuwe bull market.

Als de koers onder de $6000 komt, wordt het spannend. We hebben dan nog een horizontale steun rond $5800, namelijk de bodems van 24 juni en 14 augustus. Daaronder is pas weer bij $4800-$5000 wat steun te vinden.

Komende week

Alle ogen zijn gericht op de grenzen van de driehoek die steeds dichterbij komen. Gaan we er deze week al uitbreken? Niemand weet het.

We zien gelukkig wel dat de problemen met Tether grotendeels achter de rug zijn. De koers van BTC in USDT is weer bijna gelijk aan de koers in USD. Verwarring over welke koers je bedoelt, en onzuiverheden in de kaarten zijn daarmee bijna voorbij.

Wellicht is dit een goede tijd om naar andere munten en projecten te kijken. De grote alts lijken behoorlijk samen te hangen met BTC, maar met name bij de kleinere projecten liggen interessante kansen!

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door BLOX.

Altijd op de hoogte