Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Technische analyse: $BTC-update 20 november

Bert Slagter
Bert Slagter

Gisteren ging het hard maar gestaag naar beneden. Het volume liep op en de koers daalde door elke lijn heen. Bitcoin zit nu rond $4500, maar het eind lijkt nog niet in zicht.

Bitcoin

Het sentiment was verdeeld gisteren. Van in paniek rennen naar de uitgang tot volledige rust en vertrouwen dat zo'n dip nu eenmaal bij een bear market hoort. Emotie is een slechte raadgever voor handelaars, maar voor de toeschouwer interessante informatie.

Wat opvalt is dat het volume in verhouding tot de afgelopen 10 dagen weer flink hoog is, zo'n 5-10x zo hoog (bovenste indicator). Bitfinex neemt de leiding in het volume. Op de 8 getoonde exchanges werd op de pieken zo'n 15.000 BTC per uur verhandeld.

Opvallend is dat er nog nergens kopers stonden te wachten, er is geen prijs geweest waarop het volume sterk toenam en de daling stopte. En waarom zou je vandaag kopen als het morgen goedkoper is?

Murad Mahmudov noemde dat in deze podcast de "musical chairs", de stoelendans. Grote beleggers willen graag een klein stukje van de nieuwe asset class. Maar wel zo goedkoop mogelijk. Tot de muziek stopt, en de vraag is wie er op tijd gekocht heeft.

Maar zover is het nog niet. Voorlopig gaan we nog verder naar beneden.

Omdat alle trendlijnen en steunen die we de afgelopen maanden hebben gezien gepasseerd zijn, moeten we uitzoomen, en op een grotere timeframe kijken.

We zijn nu terechtgekomen in de prijsrange van $3000 tot $5000. Daar is in de historie nog niet zo vreselijk veel gebeurd.

Op de week chart zien we een stijgende trendlijn die op 4 momenten geraakt is, en langere tijd de richting van de trend heeft aangegeven. Dit is een interessante om in de gaten te houden.

Op dit moment zou dat uitkomen op rond de $4000. We zijn benieuwd!

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weigh lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.