Technische analyse: $BTC-update 28 november

Bitcoin heeft aardig wat support gevonden rond de $3.600. Telkens als de koers onder die grens komt, zien we een stevige bounce met goed volume. Vanmorgen zagen we een koers boven de $4.000. Wat kunnen we nu verwachten van bitcoin? Een update.

Bitcoin

Technische analyse: $BTC-update 28 november
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Vanmorgen zijn we op de grens van een dalende trendlijn aangekomen en met aardig volume naar boven gegaan. Boven de $4.120 - $4.180 zou een dubbele bodem valide worden, wat mogelijk de verdere stijging naar $4.500 in gang zet. Daar vinden we de fibonacci extensie en eerdere support (wat we nu als weerstand mogen beschouwen). Sluiten boven de $4.600 zou een sterk bullish signaal zijn.

Een double bottom pattern is een technisch patroon dat duidt op een verandering van trend en momentum. Het beschrijft de daling van een asset, een bounce, nog een daling (naar een vergelijkbaar niveau als ervoor), en ten slotte nog een bounce. De dubbele bodem ziet eruit als de letter W, en de onderzijde van de daling wordt gezien als support-niveau.

Als het nu aan volume ontbreekt om boven de $4.180 te sluiten, zou die zwakte aanleiding kunnen zijn voor daling terug naar $3.600, en mogelijk een flinke, maar korte, dip naar de $3.000.

Interessant om aan te merken is dat On-Balance Volume (OBV) al boven het niveau van 21-24 november zit, terwijl de prijs er nog onder zit. Het OBV is een momentum-indicator, en stelt dat een verandering in volume, zonder verandering in prijs, een indicatie is dat de prijs utieindelijk het volume achterna gaat (omhoog of omlaag). In dit geval dus een aanwijziging op verdere stijging.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte