Technische analyse: $BTC-update 7 december

Na 2 weken tussen $4350 en $3450 zien we nu toch nog lagere koersen, met een laagste punt van $3290 op Coinbase vanmorgen. Wat kunnen we nu verwachten? Is BTC in vrije val of komen we nu op de prijs waar iedereen op wacht? Tijd voor een $BTC-update.

Bitcoin

Technische analyse: $BTC-update 7 december
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

We hebben het velen horen zeggen: we gaan weer kopen op $3000. Dat zou een stevige steun moeten zijn door toppen en bodems uit 2017, en een stijgende trendlijn. Bovendien psychologisch een mooi rond getal, en terugtrekking van 85% vanaf de top in december vorig jaar.

Als analist moet je naar de data kijken zonder bias. Dat betekent dat je de data niet mooier of lelijker maakt dan het is. Dat betekent ook dat je moet kijken op welke verschillende manieren je de data kunt uitleggen en welke patronen zich kunnen gaan vormen.

In deze tussentijdse update willen we graag een mogelijk scenario voorleggen, en daar twee alternatieven op geven. Kijk zelf ook goed naar de kaart en verzamel analisten om je heen die andere scenario's aandragen en onderbouwen. Zo krijg je een volledig beeld van de mogelijkheden, en kunt een afgewogen beslissing nemen.

Reversal

De range tussen $3000 en $5000 lijkt aardig in aanmerking te komen voor het vormen van een bodem. In dit artikel lichten we dat idee wat meer toe.

De afgelopen weken zagen we dat $4350 een stevige weerstand was, en dat $3500-$3600 een stevige steun was, met een bodem op $3450.

Een sterk patroon zou zijn dat we nu naar $3000 dalen, en daar kort onder komen met een spike naar $2800, en daarna met snel en met veel volume stijgen terug naar boven de $4000. Een inverse head & shoulders zou als target $5900 hebben.

Alternatieven

Het is mogelijk dat we hier rond $3300 de bodem al vinden. We zien op de 1D kaart al een aardige bullish divergence op RSI en OBV, zie kaart hieronder. Een hertest van $3300 en stijging met groot volume zou een aanwijzing zijn.

Het is ook mogelijk dat we nog verder dalen onder de $3000. Technisch zie ik daarvoor momenteel niet veel aanwijzingen, maar er wordt veel paniek gezaaid met verhalen over de SEC die ETF's uitstelt en die individuen gaat vervolgen. Ook de oorlog tussen de verschillende BCH-varianten zit een vervelend luchtje aan van rijke figuren die grote hoeveelheden BTC dumpen.

Wees altijd op alle scenario's voorbereid. Heb voor alle scenario's een strategie klaarliggen. Dan kun je in alle markten en alle omstandigheden overeind blijven!

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte