Technische analyse: de $BTC-weekupdate (week 5)

Het was niet zo'n interessante week voor Bitcoin. Na de Bart van vorige week pruttelen we rustig zijwaarts met afnemend volume. Het wordt tijd dat Bitcoin richting kiest! Lees meer de $BTC-update van week 5.

Bitcoin

Technische analyse: de $BTC-weekupdate (week 5)
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

We zien weinig volatiliteit en weinig volume. Af en toe een snelle uitschieter, misschien bedoeld om wat stops te vinden. Het zou kunnen dat een grote symmetrische triangle gevormd wordt. Een uitbraak zien we vaak zo rond de 75% van het patroon, en dat zou dan binnen een week of twee zijn.

Voor veel handelaars is het een no trading zone tot er een duidelijke trend gekozen is. Gelukkig is er bij altcoins genoeg te handelen. We zien allerlei munten uit een falling wedge breken, of op het punt staan dat te doen. Peter Brandt suggereert dat Litecoin misschien waarde gaat winnen ten opzichte van Bitcoin.

There are some signs (very early) that BTC could lose value to other coins – the chart of $LTCBTC is forming a possible H&S bottom but it is way too early to make a call on this pattern. (bron)

Terug naar Bitcoin. De prijs beweegt tussen de $3500 en $3700, met af en toe een korte uitschieter. We zien dat deze week de shorts op Bitfinex wat zijn gestegen, en de longs gelijk zijn gebleven. Wellicht zegt het iets over de verwachting bij speculanten.

Bullish scenario

Een uitbraak aan de bovenkant van de triangle zou bullish zijn. Als we dan ook met overtuiging door de weerstand van $4350 breken, dan zouden we op korte termijn naar $5500 kunnen.

Een uitbraak aan de onderkant hoeft niet meteen te betekenen dat we de bear market verder verdiepen. Een dubbele bodem rond $3000 en een sterke reactie omhoog kan een teken zijn dat we de bodem echt gevonden hebben.

Dat betekent nog niet direct een nieuwe bull market. Die zien we pas bevestigd bij hogere toppen en hogere bodems. We denken dan aan toppen boven de $7500, $8500 en $10000.

Bearish scenario

Een bear market eindigt als er niemand meer over is die tegen de huidige prijs wil verkopen. Daaraan vooraf gaat een periode van accumulatie, waarin op steeds lager tempo kopers en verkopers elkaar vinden in een bepaalde prijsrange.

De vraag is of we daar al aan toe zijn, of dat we daarvoor eerst nog een stuk lager moeten. Deze week schreven we een stuk over de MVRV-indicator, die inzicht probeert te geven in de hoeveel mensen bereid zullen zijn om tegen de huidige koers te verkopen.

Hoewel we intussen ruimschoots in het gebied van ondergewaardeerd zitten, is er nog wel wat ruimte voor verdere daling.

Als we neerwaarts uitbreken, dan is rond de $3000 een eerste station, als mooi rond getal en eerdere bodem op $3128. Een mogelijk punt daaronder zou $2500 kunnen zijn, een fibonacci extensie van de daling in november en december.

Om targets daaronder te vinden, moeten we verder uitzoomen op zoek naar structurele steun in eerdere toppen en dalen. We vinden die rond $2000 en $1100.

Komende week

In de week die voor ons ligt kijken we naar de grenzen van de symmetrical triangle, momenteel op $3980 aan de bovenkant en $3480 aan de onderkant.

Binnen deze range kunnen we maar zo nog een paar Barts zien, of wat rustig zijwaarts doorpruttelen met weinig volume en volatiliteit. Niet ideaal om te traden. Gelukkig zijn er zat alts waar het een stuk interessanter is!

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte