Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Technische analyse: $BTC-update 18 februari

Bert Slagter
Bert Slagter

Bitcoin staat ruim 8% hoger dan gisteren. Ethereum zelfs 15%. Een dag met groene cijfers op de borden. Bitcoin breekt uit de neerwaartse trend van de afgelopen 3 maanden. Breekt voor crypto de lente aan?

Bitcoin

Afgelopen zaterdag constateerden we dat er weinig beweging in de markt zat. Het dobberde maar een beetje zijwaarts. Er was weinig volatiliteit en volume. Zelfs de Bart die sommigen hier verwachtten bleef uit.

Dat past goed in de trend van de afgelopen drie maanden. Toen we met grof geweld door de $6000 zakten, zagen we volumes die we in lange tijd niet hadden gezien. En dat (piek)volume nam de afgelopen maanden in stappen steeds verder af.

Tot op 8 februari de koers zo'n 10% steeg. Het volume was opvallend, en ook de RSI brak uit een neerwaartse trend.

Vandaag zien we een vergelijkbare stijging, met vergelijkbaar volume. Met een groot verschil: deze keer doorbreken we de dalende weerstand die de afgelopen drie maanden telkens te sterk bleek.

En niet alleen dat. We doorbreken de Ichimoku cloud en een heleboel (E)MA's, waaronder de 100-day MA.

Ook het aantal longs op Bitfinex bereikte vandaag een hogere stand dan op 17 december 2018. Als we verder uitzoomen blijkt het zelfs de hoogste stand te zijn sinds maart 2018.

Is dit alles bullish? Ja, voor de korte termijn zeker. Een logisch target is nu $4250 - $4350, de bovenkant van de zone waar we de afgelopen maanden inzaten. Een uitbraak daarboven is ook bullish voor de middellange termijn.

De kans dat we daar nu direct naartoe gaan is niet zo groot. De RSI is overbought op de 4H en 1D kaart. Een (kleine) correctie ligt nu voor de hand. We zijn benieuwd of de bulls daarna het momentum kunnen vasthouden!

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.