Technische analyse: $BTC-update 18 februari

Bitcoin staat ruim 8% hoger dan gisteren. Ethereum zelfs 15%. Een dag met groene cijfers op de borden. Bitcoin breekt uit de neerwaartse trend van de afgelopen 3 maanden. Breekt voor crypto de lente aan?

Bitcoin

Technische analyse: $BTC-update 18 februari
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Afgelopen zaterdag constateerden we dat er weinig beweging in de markt zat. Het dobberde maar een beetje zijwaarts. Er was weinig volatiliteit en volume. Zelfs de Bart die sommigen hier verwachtten bleef uit.

Dat past goed in de trend van de afgelopen drie maanden. Toen we met grof geweld door de $6000 zakten, zagen we volumes die we in lange tijd niet hadden gezien. En dat (piek)volume nam de afgelopen maanden in stappen steeds verder af.

Tot op 8 februari de koers zo'n 10% steeg. Het volume was opvallend, en ook de RSI brak uit een neerwaartse trend.

Vandaag zien we een vergelijkbare stijging, met vergelijkbaar volume. Met een groot verschil: deze keer doorbreken we de dalende weerstand die de afgelopen drie maanden telkens te sterk bleek.

En niet alleen dat. We doorbreken de Ichimoku cloud en een heleboel (E)MA's, waaronder de 100-day MA.

Ook het aantal longs op Bitfinex bereikte vandaag een hogere stand dan op 17 december 2018. Als we verder uitzoomen blijkt het zelfs de hoogste stand te zijn sinds maart 2018.

Is dit alles bullish? Ja, voor de korte termijn zeker. Een logisch target is nu $4250 - $4350, de bovenkant van de zone waar we de afgelopen maanden inzaten. Een uitbraak daarboven is ook bullish voor de middellange termijn.

De kans dat we daar nu direct naartoe gaan is niet zo groot. De RSI is overbought op de 4H en 1D kaart. Een (kleine) correctie ligt nu voor de hand. We zijn benieuwd of de bulls daarna het momentum kunnen vasthouden!

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte