Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Technische analyse: $BTC-update 24 februari

Bert Slagter
Bert Slagter

Na een week groen op de borden ging het vanmiddag hard naar beneden, een crash van $400 in nog geen uurtje tijd! Moeten we ons zorgen maken? Een tussentijdse update.

Bitcoin

Het was rond 15.00 uur toen er ineens met enorm volume verkocht werd. In een paar minuten zaten we honderden dollars lager. Een flinke dump dus!

Het hoge volume is goed nieuws. Dat betekent dat er ook kopers waren voor het aanbod dat op de markt kwam. Een dergelijke daling met laag volume is veel slechter nieuws.

De dump is gestopt in de zone waar we ook steun verwachtten. Dat was de zone die eerst weerstand was, met daarin de 100-daagse MA, de dalende trendlijn, en de Ichimoku-cloud.

Als het hierbij blijft, en we niet onder de $3718 komen, dan zien we ook een nieuwe stijgende trend ontstaan, zie de blauwe lijn.

Hoe het verder gaat, is op de heel korte termijn gissen. Op de 1H, 4H, 8H kaarten zou er wel eens aardige bullish divergence kunnen gaan ontstaan met RSI. Eerst maar even de close van die candles afwachten!

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.