Technische analyse: $BTC-update 24 februari

Na een week groen op de borden ging het vanmiddag hard naar beneden, een crash van $400 in nog geen uurtje tijd! Moeten we ons zorgen maken? Een tussentijdse update.

Bitcoin

Technische analyse: $BTC-update 24 februari
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Het was rond 15.00 uur toen er ineens met enorm volume verkocht werd. In een paar minuten zaten we honderden dollars lager. Een flinke dump dus!

Het hoge volume is goed nieuws. Dat betekent dat er ook kopers waren voor het aanbod dat op de markt kwam. Een dergelijke daling met laag volume is veel slechter nieuws.

De dump is gestopt in de zone waar we ook steun verwachtten. Dat was de zone die eerst weerstand was, met daarin de 100-daagse MA, de dalende trendlijn, en de Ichimoku-cloud.

Als het hierbij blijft, en we niet onder de $3718 komen, dan zien we ook een nieuwe stijgende trend ontstaan, zie de blauwe lijn.

Hoe het verder gaat, is op de heel korte termijn gissen. Op de 1H, 4H, 8H kaarten zou er wel eens aardige bullish divergence kunnen gaan ontstaan met RSI. Eerst maar even de close van die candles afwachten!

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte