Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Binance introduceert dit jaar handelen met euro's

Bert Slagter
Bert Slagter

Binance is één van 's werelds grootste cryptocurrency exchanges op basis van handelsvolume. CEO Zhao Changpeng bracht vandaag via Bloomberg naar buiten dat de exchange klanten binnenkort toestaat om cryptovaluta te wisselen naar fiatvaluta zoals de euro.

Exchange

De exchange gaat het handelen met euro's, zogeheten euro trading pairs, later dit jaar toestaan vanuit Malta, vertelde Changpeng per telefoon. Het plan is om later andere fiatvaluta toe te voegen.

Veel van de populaire cryptocurrency exchanges staan enkel het handelen in cryptovaluta toe. Het voordeel daarvan is dat de handel in digitale valuta minder last heeft van regulatie. Daar tegenover staat dat klanten niet de mogelijkheid hebben om hun winst om te zetten naar fiatgeld. 

In het eerste kwartaal van het bestaan van Binance draaide het 150 miljoen dollar winst, met een dagelijks handelsvolume tussen de 1.4 en 1.5 miljard dollar. Op dit moment heeft het bedrijf 9 miljoen gebruikers; dat waren er 2 miljoen aan het begin van 2018.

Chanpeng gaf aan dat Binance binnenkort een exchange license ontvangt van Jersey, een eiland op 22 kilometer voor de Franse kust van Normandië. Het is het grootste van de Kanaaleilanden. Binance opent daar een kantoor met 100 medewerkers. Het bedrijf is ook in gesprek met autoriteiten en banken in Taiwan.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.