Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Neufund, Malta Stock Exchange, en Binance bouwen samen DEX voor security tokens

Peter Slagter
Peter Slagter

Drie maanden geleden kondigde Neufund aan samen te werken met de overheid van Malta om te helpen bij de transformatie naar Blockchain Island. Het Duitse fundraising platform zet nu de volgende stap. 

Equity tokens

Equity tokens vertegenwoordigen een subset van de zogeheten security tokens. Ze representeren het eigendom van een asset, zoals schuld, of een aandeel in een bedrijf. Door blockchaintechnologie en smart contracts te gebruiken kan een bedrijf de traditionele IPO (primaire emissie) overslaan, en aandelen en stemrechten uitgeven via de blockchain - een Equity Token Offering (ETO).

Neufund is een Duits bedrijf dat ETO's faciliteert. In de kern is Neufund een blockchainprotocol voor het uitgeven van securities. Zelf schrijven ze:

An ETO is a hybrid investment model combining advantages of an IPO, an ICO, and a VC round. Typically it is accompanied by a campaign or a roadshow which informs investors about the offering.

DEX voor securities

Gisteren werd bekendgemaakt dat Neufund gaat samenwerken met de Malta Stock Exchange en Binance. Het doel is om samen een gereguleerde decentrale exchange te bouwen voor het verhandelen van equity tokens. Alledrie de bedrijven gaan pilotprojecten draaien in voorbereiding op de lancering van een globaal toegankelijk platform.

Neufund claimt dat het hiermee het eerste gereguleerde platform wordt voor de uitgifte van security tokens. Dat zou een belangrijke stap zijn. Volgens CapLinked bereikt de markt van equity tokens alleen al in 2020 een grootte van $1.000.000.000.000.

Inmiddels zijn er al 7 bedrijven die hebben besloten om hun ETO te gaan houden in samenwerking met Neufund, waaronder de Founders Bank, Brille24, Blockstate, en Emflux Motors.

Het idee is dat Binance de technologie gaat leveren voor het verhandelen van de securities. Chanpeng Zhao (CEO) reageert:

We are glad to partner with Neufund over the pioneering idea to create a complete ecosystem for issuing and trading securities on Blockchain. Today’s announcement marks a new chapter for Binance’s development, with the goal to tokenize traditional financial assets.

Malta's Stock Exchange biedt Neufund de mogelijkheid mee te draaien in MSX. MSX is een broedplaats voor financiële technologie van de exchange. Joseph Portelli (voorzitter) vertelt:

We are delighted to welcome Neufund as our key partner in building a Blockchain-based exchange that is fully integrated with established financial markets. With the upcoming pilot project we become a worldwide pioneer in digital finance.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.