Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Nestlé werkt samen met negen grote fabrikanten aan blockchainsysteem genaamd ‘Food trust’

Peter Slagter
Peter Slagter

Met het nieuwe systeem moet de herkomst van ingrediënten in producten inzichtelijk worden en recalls van producten sneller verlopen. Op deze manier hoopt Nestlé het vertrouwen van klanten terug te winnen, aldus Chris Tyas in de Wallstreet Journal. Tyas is hoofd bevoorradingsketen bij Nestlé.

Nestlé gaat met het systeem experimenteren op eigen producten in de kindervoedinglijn ‘Gerber Baby Food’. Er wordt onder andere gekeken of de technologie het groende en fruit dat in de producten zit kan traceren, en op die manier de herkomst vast te leggen.

Beschadigd vertrouwen

Volgens Tyas kunnen terughaalacties van voedingsmiddelen het vertrouwen van consumenten in het merk beschadigen.

Food recalls can diminish consumer confidence and lead to lost sales. News of tainted baby food hits an especially sensitive nerve – stakes that in part prompted Nestlé to choose a popular variety of its Gerber linefor its blockchain test, said Chris Tyas, global head of supply chain at the Swiss company.

Nestlé ziet blockchaintechnologie onder andere als kans om het vertrouwen van klanten terug te winnen:

People want to know, quite rightly, where ingredients they give to their baby have come from. We wanted a product in which trust meant something.

Samenwerking met andere fabrikanten

Nestlé werkt samen met negen andere grote levensmiddelenfabrikanten, waaronder Unilever en Walmart. De reden dat de fabrikanten samenwerken, is dat ze aannemen dat het de ontwikkeling van het blockchainsysteem versnelt. Alle producenten kunnen er de vruchten van plukken, omdat er sneller en beter gereageerd kan worden op terughaalacties:

In the recent romaine outbreak, we did as much as we could possibly do but it took days and days to accumulate information and piece it together. With blockchain, you can accomplish that in a matter of seconds.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.