Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Studie van Ecobank geeft zicht op adoptie van cryptovaluta in Afrikaanse landen

Peter Slagter
Peter Slagter

In een rapport van Ecobank Transnational Inc. staat dat nog geen enkel land in Afrika (onder de Sahara) cryptocurrencies accepteert. In plaats van de digitale valuta te reguleren en legaliseren, observeren veel van de regeringen en centrale banken de ontwikkeling van cryptocurrencies in hun eigen land en in buurlanden.

Markt

In een uitgebreide studie onderzocht Ecobank 39 landen en vond dat er een breed scala aan sentimenten binnen de landen te vinden is. Ecobank ontdekte dat cryptocurrency een (zeer) controversieel onderwerp is in ongeveer 9 van de 39 landen.

Nigeria, Kenia, Oeganda en Boswana zijn voorbeelden van landen die in een impasse zitten met betrekking tot cryptogeld. Namibië is de enige natie die cryptovaluta heeft verboden. Zuid-Afrika en Swaziland zijn de enige twee naties met een "algemeen gunstige houding" ten aanzien van digitaal geld. Maar ook in Zuid-Afrika en Swaziland is er nog geen wettelijke grond voor het gebruik van cryptocurrencies.

Ecobank stelt dat de Afrikaanse landen bang zijn om als eerste met wet- en regelgeving te komen omdat ze geen fouten willen maken. Daarom maken de landen gebruik van een 'Wait and See'-benadering, om anderen te zien struikelen em "van hun fouten kunnen leren".

De naties in Afrika kunnen echter niet voor altijd actie nalaten. Ecobank stelt dat spanning en urgentie rondom dit onderwerp alleen maar zal toenemen, tot het moment dat het niet meer mogelijk is om het te negeren. Regelgeving is onvermijdelijk en de landen zullen zich moeten voorbereiden op deze nieuwe industrie, voordat het door gebrek aan wet- en regelgeving uit de hand loopt.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.