Alles over de nieuwe economie onder één dak.

De ICO-klas van 2017: een update van Ernst & Young

Peter Slagter
Peter Slagter

Vorig jaar in december analyseerde Ernst & Young de top 141 ICO’s. Samen waren die goed voor 87% van al het opgehaalde geld. Een jaar later keken ze opnieuw naar deze groep ICO’s: hoe hebben ze gepresteerd?

Markt

Wat blijkt:

  • 86% van de geanalyseerde ICO’s wordt nu onder de ICO-prijs verhandeld.
  • Een investeerder in al deze ICO’s zou nu 66% van z’n investering kwijt zijn.
  • Voor 30% van de ICO’s geldt dat het uitgegeven token nagenoeg alle waarde heeft verloren.
  • Slechts 29% van deze ICO’s hebben producten of prototypes; slechts 13% meer dan vorig jaar.
  • De meest winstgevende ICO’s waren gericht op blockchain-infrastructuur, maar zijn allemaal niet in de buurt gekomen van Ethereum.

Het is opvallend dat een jaar later nog steeds 71% van de bekeken ICO's niet verder zijn dan een idee. En om het nog wat smeuïger: veel ICO's die wél tot een product zijn gekomen, hebben naderhand de rol van hun token verkleind. Je zou kunnen stellen dat ze daarmee hun ICO-investeerders aan hun lot overlaten.

Hoewel EY vooral met negatieve bevindingen komt, hebben ze ook een aspect gevonden van aanhoudende groei: activiteit van ontwikkelaars. Geschat wordt dat Ethereum nu meer dan 250.000 ontwikkelaars heeft. Dat is 657% meer dan het platform op nummer 2: NEO.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.