Alles over de nieuwe economie onder één dak.

SEC-directeur: "Eenvoudige regelgeving voor cryptovaluta komt binnenkort"

Peter Slagter
Peter Slagter

De SEC heeft verduidelijking van regelgeving rondom cryptovaluta beloofd. Binnenkort komt de waakhond met regels en voorschriften in “plain english”.

Regelgeving

SEC-directeur William Hinman kwam met het nieuws tijdens de Fintech Week in Washington. De nieuwe richtlijnen moeten ontwikkelaars van tokens helpen bepalen of hun token een security is of niet. Zijn ook deze richtlijnen onduidelijk, is er de mogelijkheid om een afspraak te maken met een medewerker van de recent opgerichte FinHub van de SEC.

Dit is de uitspraak van Hinman op de conferentie:

“We gaan ook voor meer richtlijnen zorgen. Het idee is een eenvoudig Engels instrument waar mensen naar kunnen kijken om erachter te komen of ze wel of geen securities aanbieden. Iedereen zou op die manier z'n zaken goed moeten kunnen regelen.”

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.