Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Goedkope energie in Paraguay trekt bitcoin miners aan

Peter

Een stad in Paraguay is in korte tijd een hotspot geworden voor bitcoin miners. De waterkrachtcentrale daar levert een overschot aan elektriciteit en dat drukt de prijs ervan.

Niet iedereen is er blij mee. Zo zou overtollige energie ook gebruikt kunnen worden in ontwikkelingsgebieden. Of geleverd kunnen worden aan opkomende industrie in het land. Er is wel een probleem: het elektriciteitsnetwerk kan al die energie nog niet aan.

Hoe dan ook, het is nu een welkome boost voor de (lokale) economie van het Zuid-Amerikaanse land. Een zakenman ziet het als oplossing voor financiële problemen: "in 10 years, [mining] would generate enough money to pay Paraguay’s external debt".

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://buff.ly/2zB1xEm.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.