Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

"Het is tijd voor “online voting” in Amerika"

Peter Slagter
Peter Slagter

Alex Tapscott stelt dat blockchaintechnologie de deur opent voor online verkiezingen. Volgens Tapscott verhoogt het de betrokkenheid, en helpt het vertrouwen in de democratie te herstellen.

Adoptie

Helemaal onbevooroordeeld is Tapscott als directeur van het Blockchain Research Institute niet. Maar het is goed om een redelijk genuanceerd opiniestuk op de website van de New York Times terug te zien. Tapscott:

“Stemmen via blockchain zorgt voor privacy voor het individu, en verbetert de transparantie van het systeem als geheel. Stemsystemen worden minder kostbaar, efficiënter, en toegankelijker. Bovendien sluit het de deur voor onderdrukking, fraude, en beschuldiging van fraude.”

In Nederland wordt de mening van Tapscott nog niet gedeeld. Zo vertelde Jaap-Henk Hoepman van de Radboud Universiteit in juli de Tweede Kamer dat "blockchain voor grote nadelen in het verkiezingsproces zorgt".

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.