Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

"Het is tijd voor “online voting” in Amerika"

Peter

Alex Tapscott stelt dat blockchaintechnologie de deur opent voor online verkiezingen. Volgens Tapscott verhoogt het de betrokkenheid, en helpt het vertrouwen in de democratie te herstellen.

Helemaal onbevooroordeeld is Tapscott als directeur van het Blockchain Research Institute niet. Maar het is goed om een redelijk genuanceerd opiniestuk op de website van de New York Times terug te zien.

Tapscott: "Blockchain voting achieves privacy for the individual and improves transparency for the system as a whole. Voting systems will be less costly, more efficient, and more accessible while eliminating most, if not all, opportunities for suppression, fraud, or sham charges of fraud."

In Nederland wordt de mening van Tapscott nog niet gedeeld. Zo vertelde Jaap-Henk Hoepman van de Radboud Universiteit in juli de Tweede Kamer dat "blockchain voor grote nadelen in het verkiezingsproces zorgt".

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://buff.ly/2PhevSM.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.