Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Centrale bank China wil bereik van gratis cryptomunten indammen

De redactie
De redactie

De centrale bank van China heeft z’n oog gericht op airdrops - cryptovaluta die gratis verdeeld worden. De bank ziet airdrops als verhulde ICO’s.

Regelgeving

Ook deze berichtgeving komt naar buiten onder de vlag van bescherming van gebruikers en investeerders. Waarom gratis cryptomunten een risico zijn, is niet helemaal helder. Mogelijk speelt marktmanipulatie een rol: "Deze bedrijven gebruiken speculatie in de secundaire markt om de prijs van de tokens op te drijven en daar zelf profijt van te hebben."

Het wordt overigens steeds ingewikkelder voor de People's Bank of China om de cryptomarkt in de gaten te houden. Bedrijven verhuizen weg uit China, om vervolgens via tussenpersonen dezelfde diensten vanuit het buitenland te leveren.

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wodt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.