Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Centrale bank China wil bereik van gratis cryptomunten indammen

Peter

De centrale bank van China heeft z’n oog gericht op airdrops - cryptovaluta die gratis verdeeld worden. De bank ziet airdrops als verhulde ICO’s.

Ook deze berichtgeving komt naar buiten onder de vlag van bescherming van gebruikers en investeerders. Waarom gratis cryptomunten een risico zijn, is niet helemaal helder. Mogelijk speelt marktmanipulatie een rol: "These firms try to use speculation in the secondary market to jack up these tokens' prices in order to reap profits."

Het wordt overigens steeds ingewikkelder voor de People's Bank of China om de cryptomarkt in de gaten te houden. Bedrijven verhuizen weg uit China, om vervolgens via tussenpersonen dezelfde diensten vanuit het buitenland te leveren.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://buff.ly/2PHLf6I.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.