Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Scammer op Twitter haalt $180.000 op in minder dan 24 uur

Bert Slagter
Bert Slagter

De bekende cryptoscam: stuur wat geld op, en krijg er meer voor terug. Je hoeft de gulle gever enkel op z'n blauwe ogen te geloven. Nooit doen!

Veiligheid

Helaas was het deze week weer raak. Elon Musk zou 10.000 BTC weggeven aan iedereen die tussen de 0,1 en 2 BTC overmaakt naar een bepaald adres. Niet dus. Het bleek een geverifieerd nepaccount te zijn die zich voordeed als Musk. Op het moment van schrijven is al meer dan 180.000 dollar opgehaald.

Om het nog wat pijnlijker te maken, bleek de tweet ook via Twitter Ads uitgelicht te worden aan een breed publiek. Er is daarom ook kritiek op het verificatiesysteem van Twitter gekomen.

Twitter probeert het probleem wel te verkleinen. Woordvoerder Liz Kelley: “De afgelopen weken is het aantal impressies met een veelvoud van 10 afgenomen. Dat komt omdat we investeren in tools die pro-actief spam en malafide activiteit detecteren. Er is een significante verbetering zichtbaar. In de meeste gevallen wordt dit type activiteit gesignaleerd voordat het gerapporteerd wordt.”

Nogmaals: Nooit. Aan. Meedoen!

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weigh lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.