Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Scammer op Twitter haalt $180.000 op in minder dan 24 uur

Peter

De bekende cryptoscam: stuur wat geld op, en krijg er meer voor terug. Je hoeft de gulle gever enkel op z'n blauwe ogen te geloven. Nooit doen!

Helaas was het deze week weer raak. Elon Musk zou 10.000 BTC weggeven aan iedereen die tussen de 0,1 en 2 BTC overmaakt naar een bepaald adres. Niet dus. Het bleek een geverifieerd nepaccount te zijn die zich voordeed als Musk. Op het moment van schrijven is al meer dan 180.000 dollar opgehaald.

Om het nog wat pijnlijker te maken, bleek de tweet ook via Twitter Ads uitgelicht te worden aan een breed publiek. Er is daarom ook kritiek op het verificatiesysteem van Twitter gekomen.

Twitter probeert het probleem wel te verkleinen. Woordvoerder Liz Kelley: "In recent weeks, impressions have fallen by a multiple of 10 as we continue to invest in more proactive tools to detect spammy and malicious activity. This is a significant improvement on previous action rates. In most cases, our enforcement teams are detecting this activity and taking these down before they’re reported."

Nogmaals: Nooit. Aan. Meedoen!

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://buff.ly/2ARvHFn.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.