Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Volatiliteit bitcoin futures op laagste punt ooit

Bert Slagter
Bert Slagter

Een nieuw record, volgens een analist van Cboe Global Markets. In oktober lag de volatiliteit van XBT-futures op 6,6%, flink lager dan 't gemiddelde van 15,65%.

Markt Bitcoin

Kevin Davitt van Cboe: "Het blijkt dat XBT-futures en cryptovaluta in het algemeen erg langzaam bewegen. De week van 26 oktober was het minst volatiel sinds de introductie van de futures een jaar geleden."

Volgens Davitt is het gegeven dat cryptovaluta zich anders gedragen dan andere asset classes een belangrijke verhaallijn in de industrie. Dat de volatiliteit in crypto afneemt en in reguliere markten toeneemt, maakt het volgens Davitt enkel interessanter.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weigh lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.