Volatiliteit bitcoin futures op laagste punt ooit

Een nieuw record, volgens een analist van Cboe Global Markets. In oktober lag de volatiliteit van XBT-futures op 6,6%, flink lager dan 't gemiddelde van 15,65%.

MarktBitcoin

Volatiliteit bitcoin futures op laagste punt ooit
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Kevin Davitt van Cboe: "Het blijkt dat XBT-futures en cryptovaluta in het algemeen erg langzaam bewegen. De week van 26 oktober was het minst volatiel sinds de introductie van de futures een jaar geleden."

Volgens Davitt is het gegeven dat cryptovaluta zich anders gedragen dan andere asset classes een belangrijke verhaallijn in de industrie. Dat de volatiliteit in crypto afneemt en in reguliere markten toeneemt, maakt het volgens Davitt enkel interessanter.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte