Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Voormalig eigenaar Etherdelta schikt met de SEC

Peter Slagter
Peter Slagter

Zachary Coburn is door de SEC op het matje geroepen. Volgens de waakhond heeft hij sectie 5 van de Exchange Act geschonden: onrechtmatige handel in securities. Coburn gaat na betaling van een (flinke) boete vrijuit.

Regelgeving

Diverse media spreken van een aanklacht of vervolging. Dat is onjuist. Coburn is beschuldigd van strafbare feiten, maar heeft een schikking ingediend. Dat voorstel is geaccepteerd door de SEC:

Voorafgaand aan de rechtsvervolging, heeft de respondent een schikking ingediend. De commissie [SEC] is daarmee akkoord gegaan.

Met andere woorden: het is uitgelopen op een schikking. In totaal betaalt Coburn een kleine $400.000 aan boetes.

Of Coburn nu wel of niet toegegeven heeft, blijft onduidelijk. In een persbericht van de SEC stelt de waakhond dat Coburn niet toegeeft of ontkent: “Zonder de bevindingen toe te geven of te ontkennen, gaat Coburn akkoord met de order en betaalt in totaal een boete van $388.000. In het rapport (PDF) van de SEC staat echter meermaals dat Coburn met alle bevindingen van de SEC akkoord gaat: “de bevindingen in dit bevel zijn waar en toegegeven door Coburn”.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.