Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Voormalig eigenaar Etherdelta schikt met de SEC

Peter

Zachary Coburn is door de SEC op het matje geroepen. Volgens de waakhond heeft hij sectie 5 van de Exchange Act geschonden: onrechtmatige handel in securities. Coburn gaat na betaling van een (flinke) boete vrijuit.

Diverse media spreken van een aanklacht of vervolging. Dat is onjuist. Coburn is beschuldigd van strafbare feiten, maar heeft een "Offer of Settlement" ingediend, en die is geaccepteerd door de SEC:

In anticipation of the institution of these proceedings, Respondent has submitted an Offer of Settlement (the “Offer”), which the Commission has determined to accept.

Met andere woorden: het is uitgelopen op een schikking. In totaal betaalt Coburn een kleine $400.000 aan boetes.

Of Coburn nu wel of niet toegegeven heeft, blijft onduidelijk. In een persbericht van de SEC stelt de waakhond dat Coburn niet toegeeft of ontkent: "Without admitting or denying the findings, Coburn consented to the order and agreed to pay $300,000 in disgorgement plus $13,000 in prejudgment interest and a $75,000 penalty." In het rapport van de SEC staat echter meermaals dat Coburn met alle bevindingen van de SEC akkoord gaat: "the findings in this Order are true and admitted by Coburn".

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://buff.ly/2DurKcj.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.