Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Voorzitter CFTC: Distributed Ledger Technology kan toezichthouders helpen

Peter Slagter
Peter Slagter

Christopher Giancarlo (CFTC-voorzitter) sprak over het gebruik van distributed ledger technology (DLT) om juridische procedures mee te automatiseren.

Regelgeving

Giancarlo deed de uitspraak in een speech tijdens de Fintech Week Conference. Hij noemt dit type automatisering "quantitatieve regulatie". Hij stelt dat toezicht houden op financiële markten erdoor vereenvoudigd wordt, en de kosten ervan worden verlaagd. Giancarlo:

“We zien de dag voor ons waarin wetboeken zijn gedigitaliseerd, en nakoming daarvan geautomatiseerd is, of ingebouwd in bedrijfsprocessen met smart contracts. Dat rapportages daarover realtime worden gedaan via DLT-netwerken. De machines bij de CFTC kunnen juridische eisen automatisch doorgeven, en ontvangen gegevens consumeren en analyseren.”

Concreet noemde Giancarlo als voordeel dat de CFTC data in realtime zou kunnen analyseren. Daardoor zou het makkelijker worden om de impact van (nieuwe) regelgeving te meten.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.