Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

28% van jonge generatie Duitsers heeft interesse in investeren in cryptovaluta

Peter Slagter
Peter Slagter

Hesse en Saxony, twee deelstaten in Duitsland, hebben recent een enquête uitgevoerd onder 1.000 inwoners. Wat blijkt: meer dan een kwart van jonge Duitsers (18-29 jaar) heeft wel oor naar investeren in cryptovaluta.

Dat de jonge generatie meer ontvankelijk is voor digitale valuta dan oudere generaties is al langer bekend. Drie jaar geleden bleek uit wereldwijd onderzoek hetzelfde. Aanvullend op wat we al wisten, worden drie factoren genoemd waardoor ouderen mogelijk wegblijven van digitaal geld.

Allereerst wordt volatiliteit als probleem ervaren. Respondenten vinden het daarom een te groot risico, of zelfs "gevaarlijk". Ten tweede ervaart men het als storend dat digitale valuta niet tastbaar zijn. Als je het niet kunt aanraken, is het dan wel echt? Ten derde komt men met enige regelmaat in aanraking met berichtgeving waarin aangeraden wordt cryptovaluta links te laten liggen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.