28% van jonge generatie Duitsers heeft interesse in investeren in cryptovaluta

Hesse en Saxony, twee deelstaten in Duitsland, hebben recent een enquête uitgevoerd onder 1.000 inwoners. Wat blijkt: meer dan een kwart van jonge Duitsers (18-29 jaar) heeft wel oor naar investeren in cryptovaluta.

Regionaal

28% van jonge generatie Duitsers heeft interesse in investeren in cryptovaluta
0%
De redactie
Door De redactie

Dat de jonge generatie meer ontvankelijk is voor digitale valuta dan oudere generaties is al langer bekend. Drie jaar geleden bleek uit wereldwijd onderzoek hetzelfde. Aanvullend op wat we al wisten, worden drie factoren genoemd waardoor ouderen mogelijk wegblijven van digitaal geld.

Allereerst wordt volatiliteit als probleem ervaren. Respondenten vinden het daarom een te groot risico, of zelfs "gevaarlijk". Ten tweede ervaart men het als storend dat digitale valuta niet tastbaar zijn. Als je het niet kunt aanraken, is het dan wel echt? Ten derde komt men met enige regelmaat in aanraking met berichtgeving waarin aangeraden wordt cryptovaluta links te laten liggen.

Over de auteur

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte