Alles over de nieuwe economie onder één dak.

"Nederlandse blockchainprojecten blijven steken in testfase"

Bert Slagter
Bert Slagter

Ondanks hoge verwachtingen blijft blockchain in Nederland nog vaak steken in de testfase, aldus de Volkskrant. Hype en privacy zijn de grootste struikelblokken.

Regionaal

Volgens de krant is hype is een probleem omdat bedrijven voor blockchaintechnologie kiezen terwijl ze eigenlijk beter af zijn met andere tools. Privacywetgeving bemoeilijkt het gebruik van blockchain omdat "niemand kan garanderen dat [gegevens] niet vroeg of laat toch op straat komen te liggen."

De toon van het artikel haakt aan op wat we vaker zien in conventionele media. Blockchain als concept wordt weggezet als tijdelijke opleving die waarschijnlijk niet levensvatbaar is. Dat er wereldwijd grote stappen worden gezet, ook op het gebied van privacy, wordt achterwege gelaten.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.