Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Seagate neemt IBM's blockchain in gebruik in strijd tegen namaakschijven

Peter Slagter
Peter Slagter

Seagate gaat IBM’s blockchain gebruiken om de authenticiteit van harde schijven te waarborgen. Het systeem moet de omloop van namaakschijven aanpakken en helpen bij het geven van ondersteuning op de hardware.

Zowel IBM als Seagate verwachten niet dat het probleem geheel verdwijnt, maar zien het wel als stap vooruit. Bepalen of iets echt is of namaak is moeilijk, zeker omdat bedrijven vaak weigeren om specifieke data vrij te geven over hun producten.

Als het aan IBM ligt, gaan meer elektronicaproducenten de technologie inzetten: "We've actually exposed the solution to a number of manufacturers, not only of drives, but other electronic equipment. Obviously folks are waiting for a standard to approach. The good news is the electronic industry is good at settling on a standard."

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.