Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Seagate neemt IBM's blockchain in gebruik in strijd tegen namaakschijven

De redactie
De redactie

Seagate gaat IBM’s blockchain gebruiken om de authenticiteit van harde schijven te waarborgen. Het systeem moet de omloop van namaakschijven aanpakken en helpen bij het geven van ondersteuning op de hardware.

Adoptie

Zowel IBM als Seagate verwachten niet dat het probleem geheel verdwijnt, maar zien het wel als stap vooruit. Bepalen of iets echt is of namaak is moeilijk, zeker omdat bedrijven vaak weigeren om specifieke data vrij te geven over hun producten.

Als het aan IBM ligt, gaan meer elektronicaproducenten de technologie inzetten: “We hebben de oplossing aan een aantal fabrikanten laten zien, niet enkel van harde schijven, maar ook van andere elektronica. Veel wachten op een standaardaanpak. Het goede nieuws is dat de elektronica-industrie goed is in het zetten van standaarden.”

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.