Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Analyse: Amerika heeft zo'n 200.000 bitcoin in beslag genomen, wereldwijd meer dan 450.000 BTC

Peter Slagter
Peter Slagter

De totale hoeveelheid in beslag genomen bitcoin is nu ongeveer 453.000, ongeveer 2,6% van de totale hoeveelheid in circulatie. Het meeste is verkocht (en mogelijk weer in circulatie gebracht) via veilingen.

Regelgeving Bitcoin

Meer dan 85% van het totaal komt van twee zaken: Silk Road en SELEC. Silk Road was goed voor zo'n 175.000 BTC. SELEC staat op nummer 1, met ongeveer 213.000 BTC.

De Amerikaanse overheid heeft op dit moment minimaal 4.100 BTC in bezit, maar zeker niet meer dan 10.000 BTC. Het zijn allemaal munten die in beslag genomen zijn, in meer dan 100 verschillende zaken. In totaal gaat het om zo'n 200.000 BTC, waarvan het merendeel is verkocht, voor een gemiddelde prijs van $780 per BTC.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.