Alles over de nieuwe economie onder één dak.

China updatet blockchain rankings, bitcoin op plek 19

Bert Slagter
Bert Slagter

Recent publiceerde China via de CCID de laatste blockchain rankings. Bitcoin is verder gezakt, naar plek 19. Qua technologie en toepasbaarheid kan het volgens de CCID nog een stuk beter.

Markt Bitcoin

In China worden cryptovaluta op het moment strikt gereguleerd. Veel media spreken sinds september 2017 over een "ban". Toch houdt de overheid de cryptomarkt goed in de gaten, en komen er zo nu en dan berichten naar boven waaruit blijkt dat China zelf ook bezig is met de onderliggende technologie.

Deze week kwam de CCID met de zesde editie van China's blockchain ratings. EOS voert de lijst aan, gevolgd door Ethereum en Bitshares. Bitcoin vinden we terug op plek 19, achter Cardano, en voor Verge.

Projecten worden beoordeeld op technologie, toepasbaarheid en creativiteit (of innovatie). In de laatste categorie scoort bitcoin het hoogst. Op de technologie en toepasbaarheid heeft de CCID kennelijk nog wat aan te merken op bitcoin.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.