Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Exit scam: Zuid-Koreaanse exchange Pure Bit ervandoor met $30 miljoen

Peter

Het is weer raak. Het lijkt erop dat de mensen achter Pure Bit, een exchange in Zuid-Korea, er vandoor zijn gegaan met 30 miljoen dollar aan geld van gebruikers.

Op 9 november kwam een Zuid-Koreaanse nieuwsbron ermee naar buiten. Social media accounts van het managementteam van Pure Bit zijn verwijderd, en gebruikers worden massaal uit chatgroepen verbannen. Het officiële KakaoTalk-account van Pure Bit is hernoemd naar “I’m sorry”.

Eerder dit jaar haalde Pure Bit 30 miljoen dollar op met een ICO. Dat geld zou gebruikt moeten worden om de exchange te bouwen. Nu, enkele maanden na de tokenverkoop, verdwijnt het team met al het geld.

Naar verluid heeft Pure Bit een poging gedaan om een deel van het geld te verkopen via Upbit. Na het signaleren van deze poging heeft Upbit het account bevroren en het geld veilig gesteld.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://buff.ly/2Pn0ouQ.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.