Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Exit scam: Zuid-Koreaanse exchange Pure Bit ervandoor met $30 miljoen

Peter Slagter
Peter Slagter

Het is weer raak. Het lijkt erop dat de mensen achter Pure Bit, een exchange in Zuid-Korea, er vandoor zijn gegaan met 30 miljoen dollar aan geld van gebruikers.

Veiligheid

Op 9 november kwam een Zuid-Koreaanse nieuwsbron ermee naar buiten. Social media accounts van het managementteam van Pure Bit zijn verwijderd, en gebruikers worden massaal uit chatgroepen verbannen. Het officiële KakaoTalk-account van Pure Bit is hernoemd naar “I’m sorry”.

Eerder dit jaar haalde Pure Bit 30 miljoen dollar op met een ICO. Dat geld zou gebruikt moeten worden om de exchange te bouwen. Nu, enkele maanden na de tokenverkoop, verdwijnt het team met al het geld.

Naar verluid heeft Pure Bit een poging gedaan om een deel van het geld te verkopen via Upbit. Na het signaleren van deze poging heeft Upbit het account bevroren en het geld veilig gesteld.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.