Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Overheid en universiteiten Maleisië zetten diploma's op blockchain

Peter

In Maleisië vormen nepdiploma's een groot probleem. De overheid gaat het gevecht ermee aan en komt met een blockchainplatform waar de diploma’s op opgeslagen worden. Zes universiteiten nemen deel aan het nieuwe systeem.

Het initiatief is gestart vanwege een toenemend aantal meldingen over valse diploma's. Bovendien is het erg gemakkelijk om via internet aan de neppapieren te komen.

Het platform is ontwikkeld door een team van de International Islamic University (IIUM). Data over de diploma's wordt opgeslagen op de NEM-blockchain. Een diploma kan online geverifieerd worden middels een QR-code. Dat neemt tegelijkertijd een hoop administratief werk weg bij de universiteiten.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://t.co/AzzmdcZ58l.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.