Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Overheid en universiteiten Maleisië zetten diploma's op blockchain

Peter Slagter
Peter Slagter

In Maleisië vormen nepdiploma's een groot probleem. De overheid gaat het gevecht ermee aan en komt met een blockchainplatform waar de diploma’s op opgeslagen worden. Zes universiteiten nemen deel aan het nieuwe systeem.

Adoptie

Het initiatief is gestart vanwege een toenemend aantal meldingen over valse diploma's. Bovendien is het erg gemakkelijk om via internet aan de neppapieren te komen.

Het platform is ontwikkeld door een team van de International Islamic University (IIUM). Data over de diploma's wordt opgeslagen op de NEM-blockchain. Een diploma kan online geverifieerd worden middels een QR-code. Dat neemt tegelijkertijd een hoop administratief werk weg bij de universiteiten.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.