Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Salesforce wint blockchain-patent voor bestrijden spam

Bert Slagter
Bert Slagter

Salesforce heeft een patent gewonnen dat beschrijft hoe blockchaintechnologie ingezet kan worden om spam te bestrijden. Het systeem zou kunnen detecteren of er gerommeld is met e-mail, en zou dat bovendien efficiënter kunnen dan huidige systemen.

Bedrijfsleven

In het patent staat: “Het systeem kan legitieme berichten beter identificeren en onderscheiden van ongewenste e-mail. Als blockchain goed gebruikt wordt, is het onmogelijk om erop opgeslagen informatie te wijzigen.”

Volgens de auteur van het patent kan het ook ingezet worden om de authenticiteit van andersoortige gegevens te valideren, zoals medische gegevens, of juridische documenten.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.