Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Salesforce wint blockchain-patent voor bestrijden spam

Peter Slagter
Peter Slagter

Salesforce heeft een patent gewonnen dat beschrijft hoe blockchaintechnologie ingezet kan worden om spam te bestrijden. Het systeem zou kunnen detecteren of er gerommeld is met e-mail, en zou dat bovendien efficiënter kunnen dan huidige systemen.

In het patent staat: "The [system] can also better identify legitimate (wanted) messages and distinguish them from illegitimate (unsolicited) messages. Used properly, the immutability and distributed nature of the blockchain can make it impossible to modify information once it has been committed to the blockchain."

Volgens de auteur van het patent kan het ook ingezet worden om de authenticiteit van andersoortige gegevens te valideren, zoals medische gegevens, of juridische documenten.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.