Salesforce wint blockchain-patent voor bestrijden spam

Salesforce heeft een patent gewonnen dat beschrijft hoe blockchaintechnologie ingezet kan worden om spam te bestrijden. Het systeem zou kunnen detecteren of er gerommeld is met e-mail, en zou dat bovendien efficiënter kunnen dan huidige systemen.

Bedrijfsleven

Salesforce wint blockchain-patent voor bestrijden spam
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

In het patent staat: “Het systeem kan legitieme berichten beter identificeren en onderscheiden van ongewenste e-mail. Als blockchain goed gebruikt wordt, is het onmogelijk om erop opgeslagen informatie te wijzigen.”

Volgens de auteur van het patent kan het ook ingezet worden om de authenticiteit van andersoortige gegevens te valideren, zoals medische gegevens, of juridische documenten.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte