Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Blockchain-pilot van centrale bank Canada loopt vertraging op

Peter Slagter
Peter Slagter

De Bank of Canada heeft een pilot lopen voor het afhandelen van op blockchain gebaseerde securities. Het project loopt vertraging op. Niet vanwege de technologie, maar vanwege wet- en regelgeving.

De centrale bank heeft al drie fases van het project achter de rug. Toch moeten er nog veel vragen beantwoord worden voordat beoordeeld kan worden of het systeem in de praktijk voordelen biedt.

"It’s less and less about the technology. It’s more about the regulatory, the legal, the monetary policy issues", aldus Andrew McCormack, baas bij Payments Canada.

Een voorbeeld van zo'n drempel: tussenpersonen hebben digitaal geld nodig om voor securities te kunnen betalen. De meest voordehandliggende oplossing was om ze toegang te geven tot geld dat is uitgegeven door de bank zelf. McCormack: "however, doing that, would have crossed the chasm and literally broke our own bylaws and, in actual fact, laws."

Aangezien de Bank of Canada geen plannen heeft om regelgeving ten aanzien van DLT te versoepelen, zal het in de context van deze pilot nog even touwtrekken blijven.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.