Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Blockchain-pilot van centrale bank Canada loopt vertraging op

Bert Slagter
Bert Slagter

De Bank of Canada heeft een pilot lopen voor het afhandelen van op blockchain gebaseerde securities. Het project loopt vertraging op. Niet vanwege de technologie, maar vanwege wet- en regelgeving.

Regelgeving

De centrale bank heeft al drie fases van het project achter de rug. Toch moeten er nog veel vragen beantwoord worden voordat beoordeeld kan worden of het systeem in de praktijk voordelen biedt.

“De technologie is niet echt onderwerp van gesprek. Het gaat over de juridische kant ervan. Problemen met het monetaire beleid”, aldus Andrew McCormack, baas bij Payments Canada.

Een voorbeeld van zo'n drempel: tussenpersonen hebben digitaal geld nodig om voor securities te kunnen betalen. De meest voordehandliggende oplossing was om ze toegang te geven tot geld dat is uitgegeven door de bank zelf. McCormack: “maar, als we dat hadden gedaan, zouden we onze eigen wetten overtreden.”

Aangezien de Bank of Canada geen plannen heeft om regelgeving ten aanzien van DLT te versoepelen, zal het in de context van deze pilot nog even touwtrekken blijven.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.