Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Centrale bank Bahama's presenteert progressieve regelgeving voor cryptovaluta

Peter Slagter
Peter Slagter

De centrale bank van de Bahama's heeft een discussiestuk gepubliceerd waarin een nieuw juridisch framework voor cryptovaluta wordt geïntroduceerd. Het gaat op diverse risico's en uitdagingen in, maar het is opvallend progressief.

Als risico's worden belastingontduiking, instabiliteit, volatiliteit, fraudegevoeligheid, en witwassen van geld genoemd. In de voorgestelde regelgeving ligt de nadruk op bescherming van gebruikers en investeerders.

Maar niet op een manier die innovatie in de weg staat. Sterker nog, het framework is op de introductie van cryptoassets in de economie gericht: "The introduction of crypto assets is a part of the CBOB move to further modernize the financial services sector, specifically as it relates to financial technology (fintech)."

Een onderliggend doel is de regio aantrekkelijker te maken voor fintech-bedrijven. Daarmee gaat het de competitie aan met andere landen, zoals Malta en Zwitserland. De centrale bank: "Crypto assets and the associated technological platforms (such as distributed ledger technology), may offer fast, accurate and secure record-keeping."

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.