Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Centrale bank Bahama's presenteert progressieve regelgeving voor cryptovaluta

De redactie
De redactie

De centrale bank van de Bahama's heeft een discussiestuk gepubliceerd waarin een nieuw juridisch framework voor cryptovaluta wordt geïntroduceerd. Het gaat op diverse risico's en uitdagingen in, maar het is opvallend progressief.

Regelgeving

Als risico's worden belastingontduiking, instabiliteit, volatiliteit, fraudegevoeligheid, en witwassen van geld genoemd. In de voorgestelde regelgeving ligt de nadruk op bescherming van gebruikers en investeerders.

Maar niet op een manier die innovatie in de weg staat. Sterker nog, het framework is op de introductie van cryptoassets in de economie gericht: “De introductie van cryptovaluta is onderdeel van CBOB's beweging om de financiële sector te moderniseren, specifiek in het kader van financiële technologie.”

Een onderliggend doel is de regio aantrekkelijker te maken voor fintech-bedrijven. Daarmee gaat het de competitie aan met andere landen, zoals Malta en Zwitserland. De centrale bank: “Cryptovaluta en de daaraan gerelateerde technologische platforms (zoals DLT) bieden snelle, accurate, en veilige boekhouding.”

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.