"Historisch hoge schuldenberg creëert sterkte vraag naar cryptovaluta"
Experts zijn het er over eens: er ligt een nieuwe crisis op de loer. En dat is volgens Erik Voorhees goed nieuws voor cryptovaluta. Hij ziet een sterk toegenomen vraag naar crypto door een afname van vertrouwen in fiatgeld.
Voorhees: “Wanneer de volgende wereldwijde financiële crisis plaatsvindt, en men zich realiseert dat organisaties met $20 biljoen aan schuld dat nooit terug kunnen betalen, en het daarom maar bijgeprint moet worden... Kijk maar wat er dan gebeurt met crypto.”
Op het moment van schrijven omvat de nationale schuld van Amerika alleen al $21.700 miljard dollar. Dat is zo'n $65.000 per inwoner. En er is geen verbetering in het vooruitzicht. Sterker nog: het oplopen van de schuld versnelt.
Voorspellingen over de volgende financiële crisis lopen sterk uiteen. Veel speculanten zien het ergens in het komend decennium verkeerd gaan. Nouriel Roubini, in de cryptowereld bekend als fervent tegenstander van cryptovaluta, gelooft dat het voor het eind van 2020 al raak is vanwege oplopende rente:
“Omdat de (positieve) maatregel op een slect moment kwam, is de Amerikaanse economie nu oververhit, en de inflatie stijgt tot boven het gestelde doel. De Amerikaanse Fed zal daarom z'n federale rente laten stijgen van het huidige 2% naar minimaal 3,5% in 2020. Dat zorgt er waarschijnlijk voor dat de korte- en langetermijnrentes oplopen.”
Over de auteur
Steun
LekkerCryptisch wordt gesteund door:
-
Bitcoin Meester: Veilig en snel Crypto kopen en verkopen
- BLOX: Dé Nederlandse crypto-app
Meer nieuws
-
Bitcoinkoers daalt 20 procent na nieuw record boven 40.000 dollar
-
Sparta Rotterdam heeft al 128 miljoen sats gespaard door te voetballen
-
Bitcoin groeit in 12 jaar van experiment zonder waarde naar digitaal goud (en meer)
-
Bitcoin viert vandaag 12e verjaardag met koers boven 34.000 dollar
-
Bitcoin boven de 30.000 dollar, what's next?
-
Het jaaroverzicht van 2020: de belangrijkste mijlpalen op een rij