Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

"Historisch hoge schuldenberg creëert sterkte vraag naar cryptovaluta"

Peter Slagter
Peter Slagter

Experts zijn het er over eens: er ligt een nieuwe crisis op de loer. En dat is volgens Erik Voorhees goed nieuws voor cryptovaluta. Hij ziet een sterk toegenomen vraag naar crypto door een afname van vertrouwen in fiatgeld.

Voorhees: "When the next global financial crisis occurs, and the world realizes organizations with $20 trillion in debt can’t possibly ever pay it back and thus must print it instead, and thus fiat is doomed. Watch what happens to crypto."

Op het moment van schrijven omvat de nationale schuld van Amerika alleen al $21.700 miljard dollar. Dat is zo'n $65.000 per inwoner. En er is geen verbetering in het vooruitzicht. Sterker nog: het oplopen van de schuld versnelt.

Voorspellingen over de volgende financiële crisis lopen sterk uiteen. Veel speculanten zien het ergens in het komend decennium verkeerd gaan. Nouriel Roubini, in de cryptowereld bekend als fervent tegenstander van cryptovaluta, gelooft dat het voor het eind van 2020 al raak is vanwege oplopende rente:

"Because the stimulus was poorly timed, the US economy is now overheating, and inflation is rising above target. The US Federal Reserve will thus continue to raise the federal funds rate from its current 2% to at least 3.5% by 2020, and that will likely push up short- and long-term interest rates as well as the US dollar."

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.