Alles over de nieuwe economie onder één dak.

"Historisch hoge schuldenberg creëert sterkte vraag naar cryptovaluta"

Bert Slagter
Bert Slagter

Experts zijn het er over eens: er ligt een nieuwe crisis op de loer. En dat is volgens Erik Voorhees goed nieuws voor cryptovaluta. Hij ziet een sterk toegenomen vraag naar crypto door een afname van vertrouwen in fiatgeld.

Markt

Voorhees: “Wanneer de volgende wereldwijde financiële crisis plaatsvindt, en men zich realiseert dat organisaties met $20 biljoen aan schuld dat nooit terug kunnen betalen, en het daarom maar bijgeprint moet worden... Kijk maar wat er dan gebeurt met crypto.”

Op het moment van schrijven omvat de nationale schuld van Amerika alleen al $21.700 miljard dollar. Dat is zo'n $65.000 per inwoner. En er is geen verbetering in het vooruitzicht. Sterker nog: het oplopen van de schuld versnelt.

Voorspellingen over de volgende financiële crisis lopen sterk uiteen. Veel speculanten zien het ergens in het komend decennium verkeerd gaan. Nouriel Roubini, in de cryptowereld bekend als fervent tegenstander van cryptovaluta, gelooft dat het voor het eind van 2020 al raak is vanwege oplopende rente:

“Omdat de (positieve) maatregel op een slect moment kwam, is de Amerikaanse economie nu oververhit, en de inflatie stijgt tot boven het gestelde doel. De Amerikaanse Fed zal daarom z'n federale rente laten stijgen van het huidige 2% naar minimaal 3,5% in 2020. Dat zorgt er waarschijnlijk voor dat de korte- en langetermijnrentes oplopen.”

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.