Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Northern Bitcoin gebruikt verlaten mijn voor het minen van bitcoin

Peter Slagter
Peter Slagter

Het minen van bitcoin is overduidelijk kostbaar. Het is dus zaak dat zo efficiënt mogelijk te doen. Het Duitse bedrijf Northern Bitcoin heeft de kosten flink kunnen verlagen door te gaan minen... in een verlaten mijn in Noorwegen.

Bedrijfsleven Bitcoin

De Lefdal-mijn in Noorwegen is een oude metaalmijn. Het is er koel en donker. Aan de oppervlakte waait het flink. En in de mijn is ijskoud, stromend water beschikbaar. Ideaal om in gebruik te nemen als mining farm.

Het Duitse bedrijf claimt dat ze nu bitcoin kunnen minen voor een prijs van $2.700 per BTC. Een stuk beter dan het gemiddelde van $7.700 in Noorwegen. 't Is ook lager dan de competitie in China en Saudi Arabië ($3.100 per BTC). Het plan is om uiteindelijk 100 BTC per dag te minen en een eigen mining pool te lanceren.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.