Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Zweedse man die bom stuurde naar bitcoinbedrijf CryptoPay achter de tralies

Peter Slagter
Peter Slagter

Vorig jaar augustus stuurde een Zweedse man een bombrief naar CryptoPay in Londen. Hij is veroordeeld voor poging tot moord en gaat voor maximaal 7 jaar de cel in.

Volgens het AP gaat het om Michael Salonen, een 43-jarige man uit Zweden. Salonen is veroordeeld voor poging tot moord en voor het versturen van dreigbrieven naar Zweedse wetgevers en overheidsfunctionarissen.

Uit onderzoek blijkt dat Salonen klant was bij CryptoPay. Op het web heeft hij gezocht naar instructies voor de bombrief die verzonden is. Co-founder Wesley Rashid opende de brief op kantoor, en kwam met de schrik vrij. Later is DNA van Salonen op de brief gevonden.

Er is geen motief vrijgegeven, dus het is onduidelijk wat het gedrag van Salonen heeft uitgelokt. Het komt echter vaker voor dat mensen zeer emotioneel reageren op fluctuatie van de waarde van hun investeringen. Zo kwam eerder deze week een tiener uit India in het nieuws die dreigde "met AK-47's en granaten" vanwege een bitcoin-scam.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.