Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bijna 4.000 bitcoin geldautomaten wereldwijd

Bert Slagter
Bert Slagter

Uit gegevens van CoinATMRadar blijkt dat de 4.000ste bitcoin geldautomaat in aantocht is. Ze zijn nog niet zo gemeengoed als normale PIN-automaten, maar het aantal groeit gestaag. Nummer 4.000 wordt in november verwacht.

Adoptie Bitcoin

Op dit moment zijn er 3.961 zogeheten bitcoin ATM's. De eerste geldautomaat werd in november 2013 geplaatst. Sindsdien is het aantal flink gegroeid:

In Noord-Amerika vind je de meeste bitcoin-machines. 71,39% van alle BTC-geldautomaten vind je daar, gevolgd door Europa met 23,53%. Afrika staat onderaan met 0,20%.

Het aantal leveranciers van bitcoin geldautomaten is de afgelopen jaren ook gestegen. Het Amerikaanse Genesis Coin heeft met 32,07% het grootste marktaandeel. Het bedrijf wordt met 29,27% op de voet gevolgd door het Europese General Bytes.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.