Bijna 4.000 bitcoin geldautomaten wereldwijd

Uit gegevens van CoinATMRadar blijkt dat de 4.000ste bitcoin geldautomaat in aantocht is. Ze zijn nog niet zo gemeengoed als normale PIN-automaten, maar het aantal groeit gestaag. Nummer 4.000 wordt in november verwacht.

AdoptieBitcoin

Bijna 4.000 bitcoin geldautomaten wereldwijd
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Op dit moment zijn er 3.961 zogeheten bitcoin ATM's. De eerste geldautomaat werd in november 2013 geplaatst. Sindsdien is het aantal flink gegroeid:

In Noord-Amerika vind je de meeste bitcoin-machines. 71,39% van alle BTC-geldautomaten vind je daar, gevolgd door Europa met 23,53%. Afrika staat onderaan met 0,20%.

Het aantal leveranciers van bitcoin geldautomaten is de afgelopen jaren ook gestegen. Het Amerikaanse Genesis Coin heeft met 32,07% het grootste marktaandeel. Het bedrijf wordt met 29,27% op de voet gevolgd door het Europese General Bytes.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte