Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Bijna 4.000 bitcoin geldautomaten wereldwijd

Peter Slagter
Peter Slagter

Uit gegevens van CoinATMRadar blijkt dat de 4.000ste bitcoin geldautomaat in aantocht is. Ze zijn nog niet zo gemeengoed als normale PIN-automaten, maar het aantal groeit gestaag. Nummer 4.000 wordt in november verwacht.

Op dit moment zijn er 3.961 zogeheten bitcoin ATM's. De eerste geldautomaat werd in november 2013 geplaatst. Sindsdien is het aantal flink gegroeid:

In Noord-Amerika vind je de meeste bitcoin-machines. 71,39% van alle BTC-geldautomaten vind je daar, gevolgd door Europa met 23,53%. Afrika staat onderaan met 0,20%.

Het aantal leveranciers van bitcoin geldautomaten is de afgelopen jaren ook gestegen. Het Amerikaanse Genesis Coin heeft met 32,07% het grootste marktaandeel. Het bedrijf wordt met 29,27% op de voet gevolgd door het Europese General Bytes.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.