Alles over de nieuwe economie onder één dak.

BitMEX CEO verdedigt z'n exchange: "We handelen niet tegen onze klanten"

Peter Slagter
Peter Slagter

Arthur Hayes verwerpt beschuldigingen van een anonieme blogger aan het adres van BitMEX. Hayes stelt dat de exchange geen "speciale toegang geeft" en "geen geld verdient aan geliquideerde trades van klanten".

Exchange

De CEO van één van 's werelds grootste crypto exchanges heeft zijn bedrijf verdedigd tegen online kritiek. Hij deed dat in een interview met Yahoo Finance UK. In dat interview gaat Hayes in op beschuldigingen van een anonieme blogger die zijn werk via Medium gedeeld heeft met de buitenwereld.

Volgens de blogger zou BitMEX zich schuldig maken aan het volgende:

  1. De exchange zou in 't geheim handelen tegen het belang in van haar klanten.
  2. Het bedrijf zou problemen met servers en dienstverlening gebruiken voor eigen gewin.
  3. De exchange zou geld verdienen aan geliquideerde orders van klanten.

Het bericht heeft flink bereik gehad, met 4.500 likes, 22 reacties, en een plaatsing op Medium's kanaal The Startup, met 380.000 abonnees.

In het interview gaat Hayes in op de verwijten:

  1. BitMEX heeft een market making desk, maar enkel om voor liquiditeit te zorgen. Stijden met klanten doen ze niet: "They are a customer too. It is treated like any other account."
  2. Het gebeurt met enige regelmaat dat BitMEX meer orders binnenkrijgt dan ze kunnen afhandelen. Op dat moment sluiten ze voor nieuwe orders. Daarbij krijgt niemand prioriteit: "We don’t offer any sort of special access to anyone. Everyone has the same connection."
  3. Hayes dringt erop aan dat liquidatie niet onderdeel is van het business model van de exchange. Net als het verzekeringsfonds, is het "purely a function of the market."

Of Hayes met zijn antwoorden alle sceptici tevreden stelt is de vraag, maar in ieder geval is het prettig dat er een officiële reactie naar buiten is gekomen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.