Alles over de nieuwe economie onder één dak.

De volatiliteit van bitcoin is op het laagste punt in 2 jaar, en het forceert traders van strategie te veranderen

Bert Slagter
Bert Slagter

Zogeheten high-frequency trading firms (HFT) verdienen geld door in te spelen op de beweeglijkheid van de prijs van een asset. Aangezien bitcoin flink aan volatiliteit heeft ingeboet, moeten deze bedrijven van strategie veranderen.

Markt Bitcoin

In 2017 - het jaar waarin bitcoin de $20.000 per BTC naderde - stond de cryptomarkt bekend om z'n hoge volatiliteit. Reden voor vermogensbeheerders om weg te blijven, maar er zijn handelsbedrijven die juist op zoek zijn naar die beweeglijkheid. In de loop van dit jaar is die beweeglijkheid flink afgenomen, en dat zet deze HFT's onder druk.

Max Boonen, CEO bij market maker B2C2: “Als de markten wild en beweeglijk zijn, is het niet moeilijk om geld te verdienen. Alle strategiën in de markt zijn gerelateerd aan de volatiliteit ervan. Daar komt de winst vandaan.”

Eerder dit jaar kwam B2C2 in moeilijkheden en was op zoek naar een koper. Door aanpassingen in handelsalgoritmen kon het bedrijf toch overeind blijven.

De mate van beweeglijkheid van een markt verschilt per periode. De laatste keer dat bitcoin zo stabiel was als de afgelopen tijd, sprong de volatiliteit omhoog van 1,16% naar 5,36% in een maand tijd. Garrett See, CEO van DV Chain: “Ik verwacht niet dat de volatiliteit lang laag blijft. Dit is de stilte voor de storm.”

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.