Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

De volatiliteit van bitcoin is op het laagste punt in 2 jaar, en het forceert traders van strategie te veranderen

Peter Slagter
Peter Slagter

Zogeheten high-frequency trading firms (HFT) verdienen geld door in te spelen op de beweeglijkheid van de prijs van een asset. Aangezien bitcoin flink aan volatiliteit heeft ingeboet, moeten deze bedrijven van strategie veranderen.

In 2017 - het jaar waarin bitcoin de $20.000 per BTC naderde - stond de cryptomarkt bekend om z'n hoge volatiliteit. Reden voor vermogensbeheerders om weg te blijven, maar er zijn handelsbedrijven die juist op zoek zijn naar die beweeglijkheid. In de loop van dit jaar is die beweeglijkheid flink afgenomen, en dat zet deze HFT's onder druk.

Max Boonen, CEO bij market maker B2C2: "When the markets are wild and going left and right, it is not difficult to make money. Any strategy in market making or prop shop is heavily correlated with market volatility. The profit profile is the volatility in the market."

Eerder dit jaar kwam B2C2 in moeilijkheden en was op zoek naar een koper. Door aanpassingen in handelsalgoritmen kon het bedrijf toch overeind blijven.

De mate van beweeglijkheid van een markt verschilt per periode. De laatste keer dat bitcoin zo stabiel was als de afgelopen tijd, sprong de volatiliteit omhoog van 1,16% naar 5,36% in een maand tijd. Garrett See, CEO van DV Chain: “I don’t expect volatility to stay low for long. This is the calm before an explosive breakout.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.