Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Bank of America wint patent voor opslag cryptovaluta

Peter

Een kleine overwinning in de patentstrijd voor de Bank of America. Ze hebben patent gekregen op een methode voor grote beleggers om cryptovaluta op te slaan voor hun klanten.

In het patent stelt de bank dat een toenemend aantal bedrijven met crypto-transacties of -diensten te maken krijgt. Daar zitten ook exchanges tussen, en bedrijven die cryptovaluta voor klanten opslaan. Een aantal van die bedrijven moet volgens de bank gestort geld omzetten naar cryptovaluta en het digitale geld vervolgens voor de klant bewaren. En dat is waar de Bank of America een rol voor haarzelf ziet weggelegd:

Enterprises may handle a large number of financial transactions on a daily basis. As technology advances, financial transactions involving cryptocurrency have become more common. For some enterprises, it may be desirable to aggregate cryptocurrency deposited by customers in an enterprise account.

Voordeel van het voorgestelde systeem is dat het zowel geschikt zou zijn voor het bewaren van cryptovaluta, als het faciliteren van transacties (na authorisatie). Daarnaast zou het energiezuinig zijn omdat de benodigde hoeveelheid bandbreedte en geheugen laag gehouden kan worden.

Dit is niet het eerste patent dat aan de Bank of America is toegewezen. Afgelopen maand won de bank ook een patent voor de opslag van cryptografische sleutels.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/bank-of-america-wins-patent-describing-crypto-storage-method.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.