Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bank of America wint patent voor opslag cryptovaluta

Peter Slagter
Peter Slagter

Een kleine overwinning in de patentstrijd voor de Bank of America. Ze hebben patent gekregen op een methode voor grote beleggers om cryptovaluta op te slaan voor hun klanten.

Bedrijfsleven

In het patent stelt de bank dat een toenemend aantal bedrijven met crypto-transacties of -diensten te maken krijgt. Daar zitten ook exchanges tussen, en bedrijven die cryptovaluta voor klanten opslaan. Een aantal van die bedrijven moet volgens de bank gestort geld omzetten naar cryptovaluta en het digitale geld vervolgens voor de klant bewaren. En dat is waar de Bank of America een rol voor haarzelf ziet weggelegd:

Ondernemingen verwerken dagelijks een groot aantal financiële transacties. Met de ontwikkeling van financiële technologie, is ook een toename in het aantal cryptocurrency-transacties zichtbaar. Voor sommige bedrijven kan het wenselijk zijn om cryptovaluta te aggregeren in één enterprise-account.

Voordeel van het voorgestelde systeem is dat het zowel geschikt zou zijn voor het bewaren van cryptovaluta, als het faciliteren van transacties (na authorisatie). Daarnaast zou het energiezuinig zijn omdat de benodigde hoeveelheid bandbreedte en geheugen laag gehouden kan worden.

Dit is niet het eerste patent dat aan de Bank of America is toegewezen. Afgelopen maand won de bank ook een patent voor de opslag van cryptografische sleutels.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.