Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Officieel Google Account door onbevoegden gebruikt voor crypto scam

Peter Slagter
Peter Slagter

Een officieel en geverifieerd Twitter-account van Google is de nieuwste in het rijtje van gehackte accounts die gebruikt worden voor een giveaway-scam. Zowel Google als Twitter bevestigen het incident. Goed onthouden, en nooit aan meedoen!

Veiligheid

Het account @gsuite werd op dinsdag misbruikt voor de inmiddels beruchte nep-giveaway. Er wordt gevraagd een klein bedrag op te sturen, en je zou er een veelvoud van teruggestuurd krijgen. We hopen dat je dit type scam inmiddels herkent, en nogmaals: trap er niet in.

Een woordvoerder van Google bevestigde het incident in gesprek met Business Insider: “Vanochtend was een ongeautoriseerde tweet gedeeld vanaf het G Suite-account. De tweet is verwijderd en we onderzoeken samen met Twitter wat er is gebeurd.

Eerder deze maand gebeurde hetzelfde met een account van een Amerikaanse wetgever, een filmbedrijf, en Tesla-oprichter Elon Musk. Ook het account van winkelketen Target werd op dinsdag voor dit doeleinde misbruikt:

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.