Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Officieel Google Account door onbevoegden gebruikt voor crypto scam

Peter

Een officieel en geverifieerd Twitter-account van Google is de nieuwste in het rijtje van gehackte accounts die gebruikt worden voor een giveaway-scam. Zowel Google als Twitter bevestigen het incident. Goed onthouden, en nooit aan meedoen!

Het account @gsuite werd op dinsdag misbruikt voor de inmiddels beruchte nep-giveaway. Er wordt gevraagd een klein bedrag op te sturen, en je zou er een veelvoud van teruggestuurd krijgen. We hopen dat je dit type scam inmiddels herkent, en nogmaals: trap er niet in.

Een woordvoerder van Google bevestigde het incident in gesprek met Business Insider: “This morning an unauthorized promoted tweet was shared from the G Suite account. We removed the tweet and are investigating with Twitter now.

Eerder deze maand gebeurde hetzelfde met een account van een Amerikaanse wetgever, een filmbedrijf, en Tesla-oprichter Elon Musk. Ook het account van winkelketen Target werd op dinsdag voor dit doeleinde misbruikt:

Early this morning, our Twitter account was inappropriately accessed. The access lasted for approx. half an hour & one fake tweet was posted during that time about a bitcoin scam. We have regained control of the account, are in close contact with Twitter & are investigating now.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/official-google-account-hacked-in-latest-twitter-crypto-scam.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.