Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Voorzitter IMF: centrale banken moeten digitaal geld als serieuze optie beschouwen

Peter

Centrale banken moeten een eigen digitale munt als serieuze optie overwegen, aldus voorzitter Christine Lagarde van het IMF. Ze sprak op een congres in Singapore en noemde bescherming en privacy van consumenten als voordelen.

Lagarde stelt dat we mee moeten veranderen met de technologie. Er zijn al een handjevol centrale banken die er onderzoek naar doen, maar daar moet het niet bij blijven.

Een veelgehoord argument tegen cryptovaluta is dat ze anonieme betalingen mogelijk maken. Daarmee zouden ze een geliefd instrument zijn voor witwaspraktijken. Volgens Lagarde kunnen centrale banken dit probleem zelf oplossen door te weten aan wie ze de munten uitgeven.

In Zweden is de centrale bank volop bezig met een eigen munt. In 2019 begint de bank met een test van een digitale versie van de Zweedse kroon, de e-krona. De centrale bank kijkt naar nieuwe betaalmogelijkheden, omdat het gebruik van contant geld sterk afneemt.

In Nederland heeft de centrale bank wel testen gedaan met blockchaintechnologie, maar werd het nog te licht bevonden om in gebruik te nemen.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/imf-chief-lagarde-calls-for-exploration-of-state-backed-digital-currencies.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.