Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bitcoin's lightning network passeert de 4.000 nodes

Peter Slagter
Peter Slagter

Snelle en goedkope betalingen op het bitcoin-netwerk. Dat is het ultieme doel van het lightning network. Het staat nog in z'n kinderschoenen, maar het breidt gestaag uit. In november passeerde het netwerk de 4.000 actieve deelnemers.

Adoptie Bitcoin

Volgens website 1ML.com is het aantal nodes van het lightning network van bitcoin inmiddels gestegen naar 4.042. Dat is ongeveer 33% meer dan begin augustus, en toont aan dat het netwerk zich aan het uitbreiden is.

Het lightning network is een laag bovenop de bitcoin blockchain. Het is een manier om de schaalbaarheid van bitcoin te vergroten. Of anders gezegd: transacties sneller te kunnen afwikkelen. Het maakt kleine betalingen via het bitcoin-netwerk (weer) mogelijk.

Ondanks dat het netwerk groter wordt, staat het nog steeds in z'n kinderschoenen. Het is nog ver van z'n einddoel af. Alex Bosworth is nauw betrokken bij de ontwikkeling ervan en vertelde recent in Melbourne dat er nog 30 veranderingen en toevoegingen op de agenda staan, waaronder “multi-path payments, dual-funded channels, and splicing”.

Er zijn veel mensen die hun hoop gevestigd hebben op het succes van het lightning network. In september tweette Litecoin-baas Charlie Lee dat hij een toekomst voor zich ziet waarbij netwerk routers al voorzien zijn van lightning network technologie. Zo zouden eigenaars niet alleen hun data en betalingen in eigen beheer hebben, ze zouden ook geld kunnen verdienen met het faciliteren van transacties op het lightning network.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.