Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Binance waarschuwt Iraanse handelaars: ”neem je cryptogeld op!”

Peter Slagter
Peter Slagter

Binance zet stappen om te voldoen aan hernieuwde sancties die door Amerika aan Iran zijn opgelegd. Het lijkt erop dat de dienstverlening in Iran gestaakt wordt. Daarom het dringende advies aan Iraanse gebruikers om hun geld op te nemen.

Exchange Binance

Het is natuurlijk jammer dat sancties van één land nog zo'n invloed hebben op het ecosysteem van cryptovaluta, waarin decentraliteit een belangrijke waarde is. Feit is dat Iraanse gebruikers van exchanges al langer last hebben van maatregelen die tegen hen genomen worden.

Zo zijn ze dit jaar uitgesloten van deelname aan BitMex en Bittrex. Binance weigert al een tijdje gebruikers die in een KYC een Iraans paspoort tonen. En nu lijkt het erop dat de exchange de maatregelen gaat verzwaren. Binance waarschuwt middels een e-mail alle gebruikers met een Iraans IP-adres.

John Collins van consultancy club FS Vector reageert op de ontwikkelingen in gesprek met CoinDesk: “Het is lastig [voor exchanges als Binance] om gebruikers in deze regio te bedienen als ze óók Amerikaanse inwoners als gebruikers willen hebben. Het is logisch dat veel bedrijven zich aanpassen aan de regels die Amerika stelt.”

Terwijl Binance de connectie met Iran probeert te verbregen, is de overheid van Iran naar verluid bezig met de introductie van een eigen nationale cryptomunt. Ook de sancties van populaire exchanges lijkt de populariteit van cryptovaluta niet in te dammen in het land.

Nima Dehqan, onderzoeker bij het Iraanse blockchainproject Areatak: “Het Binance-nieuws heeft geen dramatische impact op Tehran's Bitcoin-community. Veel mensen in Iran minen cryptocurrency en houden hun assets vast. Dat doen ze doorgaans als bescherming tegen inflatie.”

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.