Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Maleisische bankgroep CIMB gaat netwerk Ripple gebruiken voor internationale transacties

Peter Slagter
Peter Slagter

De bankgroep CIMB en Ripple gaan samenwerken om “snelle en kostenefficiënte internationale betalingen” mogelijk te maken in de regio zuidoost Azië. RippleNet, het blockchain-netwerk van Ripple, moet daarin een belangrijke rol gaan spelen.

Adoptie Ripple

CIMB heeft een bestaand netwerk met de naam SpeedSend. De oplossing van Ripple moet dat netwerk gaan versterken. Ripple heeft meerdere oplossingen voor (internationale) betalingen, waarvan er één gebruik maakt van het eigen token (XRP). Of CIMB gebruik maakt van XRP doen beide bedrijven geen uitspraak over.

De bankgroep levert haar diensten op dit moment in landen in Azië, waaronder de Filipijnen, Japan, en Hong Kong. Onderdeel van de samenwerking is het voornemen om Ripple's oplossing ook te gaan gebruiken voor andere doeleinden. Wat CIMB daarbij precies voor ogen heeft is onduidelijk.

Ripple's CEO Brad Garlinghouse: “We zien dat banken en financiële instellingen steeds vaker voor blockchainoplossingen kiezen. Het is simpelweg transparanter, sneller, en goedkoper.”

De markt van geldoverboekingen is groot. De Wereldbank voorspelt dat de markt van transacties in het zuidoosten van Azië groeit naar 120 miljard dollar in 2018. Wereldwijd zou het moeten stijgen naar 642 miljard dollar.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.