Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Maleisische bankgroep CIMB gaat netwerk Ripple gebruiken voor internationale transacties

Peter

De bankgroep CIMB en Ripple gaan samenwerken om "snelle en kostenefficiënte internationale betalingen" mogelijk te maken in de regio zuidoost Azië. Het netwerk van Ripple, RippleNet, moet daarin een belangrijke rol gaan spelen.

CIMB heeft een bestaand netwerk met de naam SpeedSend. De oplossing van Ripple moet dat netwerk gaan versterken. Ripple heeft meerdere oplossingen voor (internationale) betalingen, waarvan er één gebruik maakt van het eigen token (XRP). Of CIMB gebruik maakt van XRP doen beide bedrijven geen uitspraak over.

De bankgroep levert haar diensten op dit moment in landen in Azië, waaronder de Filipijnen, Japan, en Hong Kong. Onderdeel van de samenwerking is het voornemen om Ripple's oplossing ook te gaan gebruiken voor andere doeleinden. Wat CIMB daarbij precies voor ogen heeft is onduidelijk.

Ripple's CEO Brad Garlinghouse: “We’re seeing banks and financial institutions from across the world lean into blockchain solutions because it enables a more transparent, quicker and lower cost payments experience.

De Wereldbank voorspelt dat de markt van transacties in het zuidoosten van Azië groeit naar 120 miljard dollar in 2018. Wereldwijd zou het moeten stijgen naar 642 miljard dollar.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/malaysian-banking-group-cimb-taps-ripple-for-blockchain-remittances.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.