Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

3 centrale banken stellen samen digitale valuta voor om internationale transacties te vereenvoudigen

Peter

De centrale bank van Canada, Engeland, en Singapore hebben samen opkomende technologieën in de bankindustrie verkend. Ook zogeheten Wholesale Central Bank Digital Currencies kwamen langs. De bevindingen staan in een recent gedeeld rapport.

Het rapport is opgesteld door KPMG, en bevat input van diverse commerciële banken, zoals HSBC, TD Bank, OCBC Bank, en UOB. Het gaat eerst in op de problemen met het huidige financiële systeem:

  • Werkt op een oude infrastructuur.
  • Toegang tot het systeem is beperkt tot een kleine groep financiële instellingen.
  • Correspondentbankieren is complex en duur.
  • Wisselen tussen valuta is duur.
  • Gebrek aan transparantie voor de eindgebruiker.

Er worden drie oplossingsrichtingen besproken, waaronder het uitgeven van zogeheten Wholesale Central Bank Digital Currencies (W-CBDCs). Dat is het voorstel waar we het meeste interesse in hebben. Deze oplossingrichting is verder onderverdeeld in drie scenario's.

De eerste stelt een W-CBDC voor als representant van één valuta, en alleen binnen de eigen landsgrenzen kan worden gebruikt.

Het tweede scenario beschrijft W-CBDC's die ook buiten de eigen landsgrenzen kunnen worden uitgegeven. Daarbij worden commerciële banken betrokken die W-CBDC wallets in beheer hebben van de centrale bank uit hun thuisland.

Het derde scenario beschrijft een universele W-CBDC die gekoppeld is aan meerdere valuta. Deze munt kan in alle regio's die meedoen geaccepteerd worden.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://ethereumworldnews.com/3-global-central-banks-propose-digital-currencies-to-ease-cross-border-transactions/.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.