Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Aankoop van stablecoins flink gestegen tijdens keldering markt

Peter Slagter
Peter Slagter

Afgelopen woensdag kelderde de cryptomarkt over de gehele breedte. Met uitzondering van een bepaalde groep stablecoins. De munten USD-C, TUSD, en DAI zagen hun handelsvolume met 200% toenemen.

Markt

Afgelopen woensdag gaat de boeken in als een rode cryptodag. In korte tijd daalde de totale marktkapitalisatie met $30 miljard. Maar niet alle assets hadden moeite om kopers te vinden.

Sterker nog: stablecoins zoals USD-C, TUSD, en DAI zagen hun handelsvolume met 200% toenemen. Handelaars stapten en masse over naar veiligere alternatieven in een poging aan de volatiliteit van de markt te ontsnappen.

USD Coin heeft het best gepresteerd. Het 24-uurs handelsvolume steeg met ruim 400% van $5 miljoen naar $25 miljoen. Het is op die manier de top 50 van grootste cryptovaluta binnengedrongen.

Binance kondigde deze week aan dat de handel in USD-C gaat ondersteunen, dus mogelijk dat de groei van USD Coin doorzet. Tether (USDT) blijft overigens met een marktaandeel van 97% de koning van de stablecoins.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.