Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Airfox en Paragon sluiten deal met SEC om onder aanklachten uit te komen

Peter Slagter
Peter Slagter

Gisteren werd bekend dat 2 crypto-startups, Airfox en Paragon, een deal hebben gesloten met de SEC om onder aanklachten uit te komen. Beide startups gaan zich registreren als security and gaan geld terugstorten naar ICO-investeerders.

Regelgeving

De SEC maakte gisteren bekend dat het z'n pijlen gericht had op twee bedrijven: CarrierEQ Inc., beter bekend als Airfox, en Paragon Coin Inc. Beide bedrijven hebben afgelopen jaar een ICO gehouden om geld op te halen. Dat leverde Airfox $15 miljoen op, en Paragon $12 miljoen.

De Amerikaanse waakhond verwijt de bedrijven dat ze hun ICO niet bij de SEC hadden geregistreerd, en ze ook geen vrijstelling hadden om op deze manier geld op te halen zonder registratie. Beide bedrijven moeten hun tokens registreren als security, ICO-investeerders terugbetalen, periodiek rapporteren aan de SEC, en een boete betalen van $250.000. 

Zowel Airfox als Paragon zijn akkoord gegaan met de maatregelen, waarmee wat de SEC betreft de kous af is. Stephanie Avakian, directeur bij de SEC: “het agentschap heeft duidelijk gemaakt dat ook ICO's gewoon aan de regels moeten voldoen”.

Voor Nic Carter, partner bij Castle Island Ventures, is deze beweging van de SEC reden om ICO's het advies te geven afstand te doen van hun tokens als ze bezorgd zijn regelgeving te hebben overtreden: “Mijn advies aan alle ICO's die niet achter de feiten aan willen lopen: haal je token van de markt, geef iedereen z'n geld terug, en ga voor een normaal business model waar geen token voor nodig is.”

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.